Musik

Hey Elbow

Malmötrion Hey Elbow bjuder på en suggestiv och personlig konsert i Hörsalen på Kulturhuset Stadsteatern den 13 november 2021. Musiken hämtar inspiration från såväl musik som konst, pop som improvisationsmusik, och resultatet blir udda och personligt.

Biljetter

Efter de tidigare skivorna Every Other och C0C0CO och ett antal internationella turnévändor är Ellen Pettersson, Julia Ringdahl och Liam Amner nu tillbaka med sitt tredje album We Three. Låtarna till albumet improviserades fram i ett hus i Skåne och vistelsen där bestod av timtals av jam, kaffedrickande och träningspass. De bästa musikidéerna förfinades och spelades så småningom in i Studio Dubious i Stockholm. Hey Elbow brukar också synas som uppbackande liveband till vännen och artisten Alice Boman

Ellen Petterson – Blås, elektronik
Julia Ringdahl – Sång, gitarr
Liam Amner – Trummor

Men hur gör man egentligen den där Hey Elbow-övningen?

"Händerna på respektive axel, lyft armbågarna mot skyn och vråla: HEY ELBOW!”

Bakgrund om bandet Hey Elbow

Hey Elbow är rakt igenom ett samarbete. Trion bildades i Malmö 2013 med grundidén att skriva och spela musik som alla tre medlemmar är en lika stor del av. Alla instrument får ta lika mycket plats och alla medlemmar turas om att vara i fokus och att hålla sig i bakgrunden. Musiken hämtar inspiration från såväl musik som konst, pop som improvisationsmusik, och resultatet blir udda, suggestivt och personligt.