Musik

Familjen

Är du trött på julfirande med familjen? Dags för en mellandagskonsert? Kom till Kulturhuset Stadsteatern för att träffa en annan familj, nämligen Familjen – som står bakom den euforiska hitten "Det snurrar i min skalle" från 2007. Konserten äger rum på Studions scen den 28 december. Vi ses!

Biljetter

2007 tändes en eld som brinner än. Familjen slog igenom stort med den euforiska hitten Det snurrar i min skalle som fick dansgolven att explodera. 15 år senare har såväl den svenska housemusikens segertåg över världen som vågen av indiepop på svenska kommit och gått. Men Familjen är kvar!

15 år av fantastisk, elektronisk pop med både personligt varma, smarta och politiska texter. Skildringar av såväl av dagens Sverige som av människan. En karriär som tagit Familjen, eller Johan T Karlsson som det står i passet, från dansgolven till TV-sofforna och hans medverkan i Så mycket bättre 2014. 2021 var Familjen aktuell med låten Malmö Stad som förekom i SVT:s succéserie Den tunna blå linjen. Ett smakprov från ett kommande album, det första sedan Kom från 2018.

Nu är det dags för Familjen att inta scenen för att tillsammans med eviga kollegan Andreas Tilliander och trummisen Per Nordmark sätta dansgolv i brand med sina furiösa speglingar.