Musik
/
Parkteatern

European Friendship Orchestra

Ett balkanband av rang, en klezmertrio med skruv och tre oberäkneliga clowner brakar in i varandra och börjar nysta i Europas politiska ödesfrågor. Med en blandning av humor och yttersta allvar utspelar sig en närmast ordlös men hätsk diskussion kring aktuella frågor om demokrati och mänskliga rättigheter.

Fri entré, inga biljetter krävs

Mer om föreställningen

En ytterst allvarlig, svart komedi där fem oberäkneliga musiker och tre musikaliska skådespelare lever ut stormarna som drar och sliter i det polariserade projektet Europa där demokratin står på spel. Med en blandning av klezmer- och balkanmusik, intensiva blickar och känslosamma koreografier diskuteras aktuella frågor kring demokrati och mänskliga rättigheter. 

About the show in English

A physical and comedic concert-performance mixing klezmer and balkan music where the musicians and actors adresses topics such as Europe, democracy and human rights.

Free Admission!

Medverkande och produktion

Magdi Beky Winnerstam – skådespelare 
David Carmel – skådespelare
Dag Andersson – skådespelare
Valeria Conte – klarinett
Mihail Dinchev – tamboura/sång
John Runefelt  – dragspel
Stian Grimstad – tuba
Moa Danielson – tupan/davul

Regi: Magdi Beky Winnerstam 
Manus: Ensemblen

 

Torgturnén som besöker några av Stockholms stads sommarplatser Tensta torg, Husby torg, Skärholmens torg och Lagaplan i Bagarmossen presenteras i samarbete med Levande StockholmLäs mer på Stockholms stads webbsida.

Föreställningarna på Sergels torg presenteras i samarbete med platsamverkan På Sergels torg. Följ gärna På Sergels torg på Instagram @pasergelstorg för mer information och senaste nytt! Här kan du se alla programpunkter som presenteras inom ramen för samarbetet med På Sergels torg.