Musik

Esther + Dena

Vår nya indiescen Central Pop välkomnar den 8 november svenska popstjärnan Esther tillsammans med Berlinbaserade Dena i en delvis discodoftande popkonsert med hög energi på scenen!

Biljetter

Esther

Esther Lennstrand debuterade som soloartist 2019, efter ett nära samarbete med Pontus Winnberg (Amason, Miike Snow, m.fl.), där de tillsammans i studion arbetade fram musiken. Hon släppte flera singlar och under hösten 2019 åkte hon ut på Sverigeturné med Deportees, följt av en vårturné som support till Amason. På debut-EP:n Better Off Sleeping With A Parachute har Esther klivit fram med sin alldeles egna känsliga och uppriktiga pop – och det råder inget tvekan om resan bara börjat.

Dena

Artisten Dena sitter i en trappa.

Ända sedan Bulgarien-födda sångerskan och låtskrivaren Dena (född Denitza Todorova) flyttade till Berlin 2005 har hon fortsatt att utveckla sin musik, som beskrivs som DIY-pop och R&B. Hennes första singel Cash, Diamond Rings, Swimming Pools från 2012 blev en stor hit och hon gjorde succé på festivaler båda i Europa och USA, till exempel på SXSW i Austin.

Central Pop

Det blir inte mer centralt än så här. På Sveriges kanske centralaste plats öppnar dörrarna för det mest centrala vi har: popmusiken i ordets v i d a s t e mening. Handplockad på längden och tvären.  I höst blir Kulturhuset hem åt Central Pop. En scen som huserar pop av alla de slag. Central och perifer. Legender möter framtida legender. Smalt möter brett. Bulgarisk disco möter svensk malande synth. Kanadensisk queer-pop möter jämtsk hammondorgel. Pop är centralt i allt vi gör. Välkommen till Central Pop!