Musik

En hyllning till Sven-Bertil Taube

Evert Taube skaldade och tonsatte några av våra käraste visor – men ingen kunde sjunga melodierna och orden som sonen Sven-Bertil. Nu sätter Augustifamiljen tillsammans med Edda Magnason och Henrik Wallgren upp en varm hyllningskonsert på Stora scen till Sven-Bertil Taube. Välkommen den 29 april!

Biljetter

Till Facebook-event

SVEN-BERTIL TAUBE var kanske den siste store svenske estradören, sista länken till en tid som flytt i svensk underhållningshistoria. Gladlynt, charmerande och varmt uttrycksfull i skuggan av faderns berömmelse, en självklar entertainer livet ut. Det blir en kärleksfull kväll med massa fin musik; sångerna Sven-Bertil gjorde till sina.

En vithårig leende man med gitarr

AUGUSTIFAMILJEN är ett hyllat och folkkärt band som gång på gång visar sin musikalitet, i vilket sammanhang de än återfinns. Med tio år i På Spåret, samt många TV-konserter tex Victoriakonserten har bandet fått en speciell plats hos svenska folket, och de har jobbat med nästan alla stora svenska artister. Men den gången Sven-Bertil var med dem i På Spåret och för första gången offentligt framförde Everts ”17e balladen” gjorde starkt intryck på dem. Här förstärks bandet bla av fantastiska LISA LÅNGBACKA på dragspel.

EDDA MAGNASON blev i ett slag rikskänd från att varit en hyllad artist i kännarkretsar. Hennes rollporträtt av Monica Zetterlund förbluffade såväl kritiker som en stor filmpublik. Men Eddas uttryck vilar inte i någon annans, hon är en personlig artist med underbar röst och aura, hela tiden sökande vidare i musiken - o även på teaterscen. Hon och Augustifamiljen har samarbetat flera gånger, bla i SVT’s På Spåret.

HENRIK WALLGREN är en omtalad sångare, äventyrare och författare från Brännö, Göteborg. Han har rest över haven med ostindiefarare, vikingaskepp och sin egen skuta. Och sjungit in flera egna skivor. Här står han för inspiration, regi, sång och recitation.

Säkerhet på konsert

Som ett led i vårt trygghetsskapande arbete kommer vi inte att tillåta väskor/påsar större än 30x20cm (ca ett A4 ark) eller större ytterkläder i salongen. Ta gärna höjd för att det kan bli kö vid garderoben som är öppen från 1 timme före evenemangets start. Garderoben hittar du på Plan E, mittemot entrén från Sergels torg.