Musik
/
Stockholm Soul

Duvchi

Han är artisten och musikproducenten som har levererat låtar till superstjärnor som Rihanna och Zara Larsson. Nu gästar Duvchi Kulturhuset Stadsteatern med en konsert 25 november.

Biljetter

För 10 år sedan debuterade Duvchi med en singel som direkt skulle sätta honom på musikkartan. Turtleduvs valdes till "årets låt" av musikredaktionen på P3 och fansen började längta efter ett debutalbum. Men det skulle dröja till 2015 innan hans debutalbum With the world dök upp. Duvchis drömlika duvpop var vid tiden inte helt lätt att genrebestämma, men att han blommat ut till artist med en exceptionell förmåga att skapa musik gick inte att ta miste på. With The World genererade grammisnomineringar i kategorierna "årets kompositör", "årets pop" och "årets producent".  

With the world tog också Duvchi ut på vägarna och festivalscenerna men efter att ha klivit av en fullsatt Way Out West-scen kände han sig redo att göra något annat. Duvchi tog en paus från artisteriet och fokuserade på låtskrivandet. Långa perioder spenderades i L.A i rum där hitfabriken gick på högvarv. Mitt i allt detta väcktes lusten till att göra eget material till liv igen, en känsla av att hitta tillbaka till meningsfullheten i musikskapandet. 

Plattan This Kind of Ocean blev den vändning som Duvchi behövde för att hitta tillbaka till den kompromisslösa ärlighet som präglat hans musik från starten. Albumets blev en djupdykning ner i hans inre, och är en berättelse om åren som gått i musikalisk form och en demonstration av Duvchis bredd som musikskapare.

– This Kind of Ocean är det hav jag bär inom mig men också Atlanten som bokstavligen skilt mina två liv åt de senaste fem åren. Som vågor i ett hav existerar albumets olika låtar i symbios och i kontrast till varandra, de lever enskilda men är samtidigt beroende av varandra, berättar Duvchi.

Albumet tilldelades högsta betyg av både Nöjesguiden och TT och innehåller en rad spännande samarbeten. I november tar Duvchi plats i Hörsalen med en konsert som många fans har längtat efter!