Musik
/
Stockholm Soul

Daniela Rathana

Daniela Rathana har delat scen med artister som Oskar Linnros, Zara Larsson, Seinabo Sey och Kent. Nu tar Daniela steget ut i rampljuset som soloartist med debut-albumet ”Rathana Club”. Den 26 november intar hon scenen i Hörsalen!

Biljetter

Redan som barn i Stockholmsförorten Akalla hittade hennes röst en naturlig plats i olika gospelkörer. Därifrån skedde den fortsatta resan snabbt vidare mot en ny, ung musikscen av soulmusiker. Endast 23 år gammal har Daniela Sörensen en gedigen meritlista och har som körsångerska backat upp bland annat Zara Larsson, Sabina Ddumba och Kent. Bakom artisterna Oskar Linnros och Seinabo Sey har både livepubliken och recensenterna fått en större glimt av Daniela, då hon exempelvis sjöng en egen låt på Seinabo Seys konsert i Globen 2018, och under Oskar Linnros turnéer de senaste två åren gjort flertalet duetter.

– Många gånger har jag tittat på publikens ansikten från scen och upptäckt att deras blick ofta är vända snett bredvid mig. Det har alltid, utan undantag, visats sig vara på Daniela de tittat. Jag har varit med om det en gång tidigare - då hette min körsångerska Seinabo Sey,  berättar Oskar Linnros.

Med sina dagsboknära texter och ett alldeles eget sätt att föra samman pop, soul och en rad andra influenser ser vi fram emot att höra artisten Daniela Rathana live.