Musik

Christian Kjellvander

Den 15 februari kommer en av våra främsta förvaltare av americana- och singer songwritertraditionen till Kulturhuset för en trollbindande konsert. På scen tornar han upp sig lika orubblig, för att inte säga ointaglig, som han låter på skiva, men med en röst som vaggar in oss i mjuka inre landskap. Välkommen till en magisk helkväll med Christian Kjellvander!

Biljetter

Endast onumrerade sittplatser.

19.15: dörrar öppnas
19.30: Christian Kjellvander

På varje ny skiva stakar Christian Kjellvander ut en bestämd linje som han håller från start till mål. Så här långt in i den snart tre decennier omfattande karriären framstår han som en av den svenska rockens främsta stilister och visionärer, begåvad med en sorts oängslighet och tyngd du bara får av att nöta, nöta och nöta dina färdigheter på vägar, i replokaler och i studior. I dag känns det uteslutande självklart att nämna honom jämte mästare som Leonard Cohen och Nick Cave.

Christian Kjellvander har i många år varit en av våra främsta inhemska förvaltare av americana- och singer-songwritertraditionen, som soloartist eller med tidigare konstellationer som Loosegoats och Songs of Soil. En längre tid och i synnerhet på senare släpp har han alltmer rört sig mot en såväl friare som mörkare sorts rock som bygger mindre på konventionella låtstrukturer och hellre utforskar olika stämningslandskap, inte minst togs detta till sin spets på Tonbruket-samarbetet Doom Country i början av 2020 som möttes av jublande kritiker och som fick Nöjesguiden att utbrista ”ett sant mästerverk”.

"Med »Wild Hxmans« befäster Christian Kjellvander sin position som en av vårt lands mest egensinniga, kompromisslösa och nödvändiga konstnärer."
- Pierre Hellqvist, Sonic

"Christian Kjellvanders röst rör sig likt en ängel runt musiken och landar alltid perfekt. Vackra arrangemang, fantastiskt musicerande och låtskrivande gör About Love and Loving Again till en tidlös skiva som kommer att låta lika bra om 50 år."
- Mark Kozelek