Musik

Cherrie

Sveriges egen R'n'B-drottning Cherrie gästar Stockholm Soul med en konsert i Studion den 26 november. Med en porlande röst som sitt starkaste signum äntrar hon scenen och ger soulpubliken precis vad den vill ha i novembermörkret: starka R'n'B-hits och soft pop-soul.

Biljetter

Cherrie lyfter gärna fram sina rötter och visar ständig support för sin hemort och visar vägen för yngre generationer. Hennes musikaliska karriär startade 2015 med debutsingeln Tabanja och redan samma år blev hon grammisnominerad i kategorierna "Årets nykomling" och "Årets musikvideo". Kommande år släpptes debutalbumet Sherihan som också fick ett gästspel av självaste Stormzy. Något som senare ledde till att Cherrie var support för Stormzy under hela hans Europaturné.

Ett par album senare var hon förra året en av deltagarna i TV4:s Så Mycket Bättre och gjorde en hyllad version av Peter Jöbacks Stockholm i natt. Sommaren 2022 kunde publiken höra henne på Kalasturnén tillsammans med bland andra Markus Krunegård och Gina Dirawi.

Stockholm Soul

Stockholm Soul startades 2018 med målet att bli Sveriges nya festival för modern soul och den 23-26 november är det dags att för fjärde gången arrangera festivalen. Inom namnet Stockholm Soul ryms R&B, hiphop, funk, gospel, jazz och futurebeats. Här möter publiken samtidens mest intressanta akter på soulscenen.