Musik
/
Stockholm Jazz Festival

Ben Wendel High Heart

Den Grammy-nominerade saxofonisten Ben Wendel har haft en mångsidig karriär, dels som artist, kompositör, producent och dirigent och har turnerat med storheter som Tigran Hamasyan, Eric Harland, Snoop Dogg och Prince. Han är även en av grundmedlemmarna i den Grammy-nominerade gruppen Kneebody. Hans senaste projekt, High Heart, släpptes 2020 och har fått strålande recensioner.

Biljetter

Med sig till Stockholm Jazz Festival har han flera välkända namn som Shai Maestro, Gerald Clayton och Nate Wood. Denna smått osannolika konstellation är centrerad kring Wendels finmejslade kompositioner och arrangemang. Som vanligt när det gäller Wendel så är allt synnerligen genomarbetat. Det som sticker ut mest är kanske att det unga vokalistlöftet Michael Mayo, som här är omringad av några av jazzens tyngsta namn, levererar med sån imponerande självsäkerhet. På kort tid har Wendel blivit förebild för en ung generation jazzmusiker och med High Heart befäster han den positionen ytterligare.

Ben Wendel – Tenor Saxophone, Effects
Michael Mayo – Vocals, Effects
Shai Maestro – Piano
Rhodes Lage Lund – Guitar
Joe Sanders – Bass
Ofri Nehemya – Drums

Om Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 15 och 24 oktober 2021. 

Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år. 2019 slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av över 30 000 personer under sina tio dagar.