Musik

Bear Garden

Saxofonisten Bear Garden har gjort sig ett namn som en genreöverskridande artist med atmosfäriska ljudlandskap och kompromisslöst driv. Sedan debuten 2019 rör han sig som en kameleont mellan ett stökigt improviserat uttryck och perfekt klistriga popörhängen. Den 2 augusti välkomnar vi honom upp på Taket-scenen för en oförglömlig kväll!

Biljetter

Tider
17.00: dörrar öppnas
17.30: Bear Garden

Till Facebook-event

Martin ”Bear Garden” Wirén föddes i Gällivare i norra Sverige och blev tidigt introducerad till det instrument som skulle komma att bli hans signum, saxofonen.

Bear Garden rör sig med lätthet mellan pop, jazz och r&b och håller alltid sin saxofon och sitt osvikliga sinne för melodier i fokus vilket märks tydligt på albumet Sunshine Fruit (2021) som bland annat innehöll hitten Cherry Tree. Bear Garden har ständigt utforskat nya områden av den instrumentala musiken och även utvecklat ett eget visuellt uttryck. Längs vägen har både hyllningar från renommerade musikjournalister och framträdanden på festivaler och klubbar runtom i Europa byggt en växande publik och följarskara.

Nu blinkar Bear Garden återigen på releaseradarn med nya singeln Young Alien. Låten är andra singeln från artistens tredje album, Got to Let it Go, som släpps i höst.