Musik
/
Central Pop

Audionom + DULL

Den 7 december kommer kraut- och rymdrocksbandet Audionom till Central Pop! Kliv ur torsdagsmörkret och möt en av Stockholms supergrupper som gjort sig kända både för sina liveframträdanden som för sitt sträva, hypnotiska sound. På scen samma kväll: DULL, ditt nya bästa indiepunkband.

Biljetter

Till Facebook-event

OBS: Central Pop är gratis för alla under 20 år!

När Audionom spelar live går alltid ett sorl genom Stockholm. Deras gig integrerar medlemmen Martin Malms filmer och soundet hämtar inspiration från deras kärlek till experimentella visionärer som Hawkwind, Einstürzende Neubauten och Neu!

Audionom bildades 1999 av medlemmar från två lokala Stockholmsband, Apparat och PVC. De släppte ett antal band och singlar för svenska skivbolag mellan 1999 och 2002, som samlades på ett fullängdsalbum med titeln Retrospektiv, släppt 2005. Gruppen bröt upp men återförenades redan 2007, 2009 kom albumet Superior på Ideal Recordings.

Besläktade befintliga eller icke existerande band med medlemmar från tidigare eller idag Audionom inkluderar: 1999, Fé, Appareil, Tvillingarna, Intergalactica, The Tourettes, Sibille Attar, Nova Express, The Vectors, Paper, The Janitors, Scumbrigade, Seamonster1, Kite, Urkona, Mimerska väven med mera.

DULL

Fyra personer i ett garage

DULL är Stockholms nya indiepunkband, osande av skevhet och skrammel men samtidigt melodiska och stundtals tillochmed svängiga. Deras debut-LP Dive Deep Down släpptes i våras via legendariska Startracks och i soundet hittar vi febriga gitarrer, malande rytmsektion och dubbel leadsång. Bandet må vara nytt men med medlemmar från bland andra Twin Pigs och Dead Vibrations står de stadigt på svenska indiescenen. De har redan blivit jämförda med storheter som Bully och Sonic Youth och har ni inte hört dem än så är det dags nu.

Central Pop - Lång-Kalles indieförening

Det blir inte mer centralt än så här. På Stockholms mesta knytpunkt har Lång-Kalle en scen för det mest centrala vi har: popmusik i ordets v i d a s t e mening. Handplockat med fingertoppskänsla. Centralt och perifert, smalt och brett, lågmält och dundrande. Här möter legender framtida legender.

Bokaren Kalle, Lång-Kalle, Josephson har haft sina långa fingrar med i popscenen sedan mitten av nittiotalet och har bokat allt från punkspelningar på svettiga båtar till kungliga bröllop. Kalle har ett brinnande intresse för både gammal och ny musik och blandar gärna mellan generationer och genrer. Alltid med ögonen vidöppna för allt som berör.

Central Pop är gratis för alla under 20 år, boka en gratisbiljett eller visa upp legitimation vid entrén. Välkommen till din kommunala musikscen!