Musik

Andreas Mattsson

Den 7 oktober kommer den hyllade sångaren och låtskrivaren Andreas Mattsson till Kulturhuset Stadsteatern för en konsert i Studion. Hans senaste album Soft Rock är ett vackert, intimt, och stillsamt album som beskrivs som "en varm tröstkram i höstmörkret". Välkommen in i värmen!

Biljetter

Många känner igen Andreas Mattsson som sångaren i 90-tals-indiebandet Popsicle, andra från hans medverkan i teveprogrammet Så mycket bättre som han medverkade i 2021. Sedan Popsicle-tiden har han haft banden Sweet Chariots och Vanessa & The O's. Två engelska soloalbum följdes 2016 av den första skivan på svenska, Solnedgången.

Hans senaste album Soft Rock släpptes hösten 2021. På Soft Rock hörs en låtskrivare som med ett melankoliskt lugn och vemod gräver där han står, med ämnen hämtade från en plats mitt i livet, där man kan minnas missade kärlekar från förr och fundera över hur resten av tiden kan te sig. Albumtiteln Soft Rock skvallrar om hur det låter, det är vackert och intimt, det är stillsamt, det är bitvis sprött och skört. Men samtidigt som en varm tröstkram i höstmörkret.

Andreas Mattsson har skrivit låtar åt och med Lisa Nilsson, Peter Jöback, Carola, Bo Kaspers Orkester, Uno Svenningsson, Sofia Karlsson, Fläskkvartetten med flera.