Musik

Andas mellan ruscherna

Andas mellan ruscherna - en musikalisk helkväll med Harakatt

Fredag den 29 september bjuds det in till kväll med musik, poesi och filmvisning med musikkollektivet Harakatt.
Under kvällen får vi se en dokumentär, höra låtarna i ett liveuppträdande med Harakatt och delta i en frågestund tillsammans med kreatörerna.

Biljetter

Andas mellan ruscherna - en musikalisk helkväll med Harakatt

Program:
19.00 Live performance av Harakatt, Badji och Sara Rad
19.20 Dokumentärfilm Andas mellan ruscherna 
19.40 Samtal med rollbesättning och regissör 

Under förra året jobbade Harakatt, tillsammans med poeterna Daniel Badjelan och Sara Rad, fram en kollektiv samling av känslor, impulser, bejakelser som resulterade i fyra låtar.

Processen dokumenteras med syfte att framhäva sammanflätningen av musik och poesi, process kontra resultat, trygghet i osäkra rum och mångfaldens betydelse i homogena rum. Resan filmades och blev till en dokumentärfilm med namnet Andas mellan ruscherna. 

Under kvällen får vi både se den klara filmen, höra låtarna i ett liveuppträdande med Harakatt och delta i en frågestund tillsammans med kreatörerna.

Harakatts upptäcktsfärd sparkades igång 2016 med visionen av att bidra till en mer genreöverskridande musikscen samt lyfta fram det dolda guldet från stadsdelsområdet Järva.

Under ledning av kapellmästare Bamshad Mirlashari som är uppvuxen i Akalla, tar Harakatt med sig sina lyssnare på en musikalisk berg- och dalbana som står i total kontrast mot dagens kommersiella musik. Istället görs en djupdykning in i en explosiv fusion av skiftande genrer med avstamp i folkmusiken och inte minst Mirlasharis bakgrund i Balochistan, Iran.

Sommaren 2023 släppte Harakatt sitt första efterlängtade studioalbum ”För vad är ord när de bara finns i luften?”. Utgivningens klang lämnar alla sinnen berusade av kärlek, kraft, gemenskap och ett hopp om att förkorta avståndet mellan himlen, jorden och människan. Med texter skriva ur ett Third Culture Kid perspektiv, presenteras rätter som doftar organiskt och smakar explosiv fusion av diverse genrer.