Musik

Among Lynx

Med ett rykande färskt album kommer bluesbandet Among Lynx till Kulturhuset Stadsteatern den 24 februari. Bandet - som spelar amerikanskt influerad bluesrock - har utmanat gränsen mellan modernt och vintage sedan starten 2014. Var med om en tung livekonsert där deras råa och smutsiga sound kommer till sin fulla rätt!

Biljetter

Among Lynx har gjort sig ett namn främst genom sina livekonserter – oavsett om det varit för en rockälskande publik eller på roots-scenen. Tredje fullängdsalbumet Once in a Blue Moon är deras mest dynamiska och mogna hittills, som adderar en känsla av totalt fokus i bandets ljudbild. Med melodier som klistrar sig fast i skallen råder det inga tvivel om att Among Lynx kan väva in modern pop i sin svängiga och säregna variant av rootrock, även om det finns en nyfunnen tyngd och allvar bakom låtarna. Deras största signum? Smutsiga slide-gitarrer, munspelsfrenesi och kraftfull sång i soultappning!

I samband med att albumet Once in a Blue Moon släpps ger sig Among Lynx ut på en skandinavisk vårturné. Första stoppet: Kulturhuset Stadsteatern och Studions scen.

Medverkande:
Eva-Mi Ringqvist - Sång, slagverk, gitarr
Elin Öberg - Munspel, kör
Filip Karlström - Gitarr, kör
Elin Tannerdal - Elbas
Amanda Alvekrans - Trummor
Moa Brandt - Gitarr, kör

Facebook