Konserter
/
Parkteatern

AmenA

Magnifik scennärvaro och en känslofylld röst gör AmenA till en av Sveriges mest intressanta nykomlingar. Musiken var det enda hon fick med sig då hon som fjortonåring flydde kriget i Jemen. Nu aktuell med debutalbumet Guidebook, som vittnar om hennes erfarenhet av livet såväl som musiken.

Fri entré/biljettfritt

Om AmenA 

Stjärnskottet AmenA fortsätter imponera med sin magnifika närvaro och känslofyllda röst. Under våren släppte hon singlarna “The Sun” och “Parasite” och nu är hon aktuell med nya låten “SAT.  I sommar besöker hon Nyköping, Jonstorp, Kalmar och Västervik och höst beger hon sig ut på en efterlängtad turné!  

AmenA började sjunga redan som barn och musiken var också det enda hon kunde ta med sig när hon i spåren av krig flydde från Jemen till Sverige. I Sverige har karriären snabbt tagit fart för den unga artisten: hennes framträdande som duettgäst på Håkan Hellströms utsålda Ullevi-konserter och hennes medverkan i Idol 2021 förde ut den magnifika närvaron och känslofyllda rösten till hundratusentals människor över hela Sverige.  

Låtarna “The Sun” och “Parasite” och “SAT” är de första på hennes kommande debutalbum. Här finns inget av det ofärdiga och sökande som ett första album ofta kan vara – albumet presenterar en samling låtar från en artist som trots sina 21 år är djupt erfaren både i livet och i musiken.