Musik

alyona alyona

alyona alyona – den ukrainska rapparen, Ukrainas officiella bidrag till Eurovision 2024, vinnare av ANCHOR award och utsedd till en av Europas mest lovande musikaliska akter – kommer till Studion den 2 mars! Missa inte att se denna internationella stjärna!

Biljetter

Till Facebook-event

alyona alyona är vinnaren av ANCHOR Award'19 (Reeperbahn Festival International Music Award för det mest lovande framväxande musiktalangen), Music Moves Europe Talent Awards'21 och Public Choice Award'21.

Hennes livekarriär började 2019, trots att hon har gjort hiphopmusik i över 10 år. Debutvideon Ribki blev en viral hit i Ukraina efter att den släpptes i oktober 2018. Den unga förskolläraren från en liten stad nära Kiev blev över en natt en hiphopsensation.

alyona alyona rappar på sitt modersmål ukrainska. Och hennes ord flyter, väser, rullar, svänger och rusar fram. En massiv, dynamisk drivkraft över mörka, pulserande beats. alyona alyona är redan en förebild i Ukraina. Hennes videor, där hon stolt dansar som en drottning framför bostadsprojekten i sin hemstad Baryshivka, eller framställer sig själv som en sagomatriark i en dystopisk värld, har miljontals tittare.

I sina låtar rappar hon om kvinnliga bilder bortom de vanliga klyschorna eller om unga vuxna som beklagar situationen i Ukraina och lämnar landet. Hon är en popartist som är förankrad, har arbetat i mataffärskassan och som make-up-säljare innan hon blev pedagog och studerade psykologi. Nu levererar hon inte längre sitt budskap som förskollärare, utan som en kraftfull rapartist.