Musik

Alice Boman

Alice Boman är sångerskan som slog igenom lavinartat för tio år sedan och sedan dess spelat världen över såväl som hörts i otaliga TV-produktioner. Förra året släpptes det efterlängtade och kritikerhyllade albumet ”The Space Between” och lördagen den 11 november kommer hon till Kulturhuset för sin enda stockholmsspelning under hösten!

Biljetter

Till Facebook-event

2020 släpptes Alice Bomans debutalbum Dream On, som hyllades världen över för både låtarna och dess lika intima som närapå förhäxande ljudlandskap. Hösten 2022 kom den efterlängtade uppföljaren The Space Between. Precis som föregångaren har den producerats av Patrik Berger (Robyn, Lana Del Rey) och även om soundet känns igen tas det samtidigt i nya, både varmare och musikaliskt mer mångfacetterade, riktningar. I en låt på skivan, Feels Like A Dream, gästas Alice av amerikanske singer-songwriterexcentrikern Perfume Genius.

Som titeln indikerar har Alice Boman på The Space Between hämtat näring ur utrymmet som uppstår mellan ord, de outtalade banden mellan människor, universums oändlighet och hennes egen plats i allt detta.

Om Alice Boman:
Alice Bomans första EP Skisser (2013) skrevs hemma i sovrummet i Malmö, utan en tanke på att någon skulle höra. Hon betraktade dem egentligen inte som färdiga låtar, mer som just skisser. Men en demo med hemmainspelningarna nådde Adrian Recordings och resten är historia. Efter att pressreleasen skickades ut hände allt av sig själv. I juni 2013 var hennes låt Waiting den andra mest bloggade låten i världen. Det blev artiklar i internationella medier som The FADER, The Guardian, NPR, Entertainment Weekly, med flera. 

Debutalbumet Dream On nominerades till en Grammis och på Manifestgalan, indiebolagens Grammisgala, tilldelades hon priset "Årets kompositör". Alice Boman åkte på turnéer i Europa och USA och hennes musik hördes i TV-serier som Transparent, Suits, Being Human, Catfish, Wanderlust, 13 Reasons Why och Gösta. I Transparent var låten Waiting en återkommande låt i flera avsnitt och Alice gjorde också en cameo där hon sjöng låten live.

Säkerhet på konsert

Som ett led i vårt trygghetsskapande arbete kommer vi inte att tillåta väskor/påsar större än 30x20cm (ca ett A4 ark) eller större ytterkläder i salongen. Ta gärna höjd för att det kan bli kö vid garderoben som är öppen från 1 timme före evenemangets start. Garderoben hittar du på Plan E, mittemot entrén från Sergels torg. Garderoben kostar 25 kr / person och 10 kr för extra väska/påse.