Litteratur
/
Bokmåndag

Suzanne Osten

Suzanne Osten är känd som en av de ledande pionjärerna inom teater för barn och unga, även med stor uppmärksamhet internationellt. 6 december kommer hon till Vällingbys författarscen Bokmåndag och samtalar om sina memoarer Vem tror hon att hon är, Suzanne Osten?.

Min historia ändras hela tiden. Det beror på varifrån jag ser mig. Från mitt nu, mina minnen av minnen eller är det själva tiden som förändrar vem jag är och blir? En bokförläggare vill ha mitt livs historia, ja han frågar mig om och om igen – vad är din historia?

 

Så inleds Suzanne Ostens memoarer. Hennes raka, ärliga, arga, snälla, fria berättelse om sitt liv. Det är berättelsen om en av vårt lands största regissörer, som på flera plan har omformulerat och omskapat vår teater, och vars unika sätt att tala till barn inte bara blev ny teater, det blev ny vetenskap.

 

Suzanne Osten är känd som en av de ledande pionjärerna inom teater för barn och unga, även med stor uppmärksamhet internationellt. 1975 grundade hon en speciell avdelning inom Stockholms stadsteater för detta ändamål, Unga Klara, där hon verkade som regissör och konstnärlig ledare fram till 2014. Unga Klara är sedan 2018 nationell scen för barn och unga.

 

I samtal med Mia Winge, dramaturg på Kulturhuset Vällingby.

 

I samarbete med Vällingby Folkets Hus, Vällingby bibliotek och Klackenbergs Böcker & Papper i Vällingby.

Biljetter