Litteratur
/
Internationell författarscen

Shehan Karunatilaka (Sri Lanka)

Möt Shehan Karunatilaka i samtal med Augustin Erba.
I vår kommer den kritikerrosade författaren Shehan Karunatilakas roman "Maali Almeidas sju månar" i svensk översättning. Den är på samma gång en gripande satir om en enskild människas öde och historien om ett brutalt inbördeskrig.

Biljetter

Shehan Karunatilaka

Shehan Karunatilaka (född 1975) kommer från Sri Lanka. Hans debutroman Chinaman: The Legend of Pradeep Mathew utsågs till en av de främsta cricketromanerna genom tiderna. Han växte upp i Colombo, studerade i Nya Zeeland och har bott och arbetat i London. För sin roman Maali Almeidas sju månar tilldelades han Bookerpriset 2022.

Maali Almeidas sju månar 

Maali Almeida är en spelmissbrukande krigsfotograf som plötsligt vaknar upp i vad som verkar vara ett himmelskt visumkontor. Han ser sin styckade kropp sjunka i Beirasjön, men har ingen aning om vem som dödade honom. I en tid då lankesernas öden ligger i händerna på dödsskvadroner, självmordsbombare och inhyrda torpeder, är listan över misstänkta deprimerande lång. Men även i livet efter detta börjar tiden rinna ut för Maali. Han kan röra sig mellan levande och döda och har sju dygn på sig att gå till botten med sitt liv som "fotograf, spelare, slampa". Han måste förstå vem som är ansvarig för hans död och dessutom gottgöra sina synder genom att leda mannen och kvinnan han älskar mest till en låda med fotografier. Fotografierna kommer att avslöja Sri Lankas makthavare och förändra kursen för landets pågående inbördeskrig.

Boken är översatt till svenska av Peter Samuelsson. 

Shehan Karunatilaka samtalar med Augustin Erba

Augustin Erbas senaste roman är Den unge Walters lidande (Albert Bonniers Förlag, 2020). Han har arbetat som journalist på Sveriges Radio och Dagens Nyheter och är numera förlagschef på Piratförlaget. Han är aktuell med Den förlorade staden, en bokserie för unga.

Samtalet hålls på engelska och genomförs i samarbete med Brombergs Bokförlag. 

Servering & garderob 

Kom i god tid innan samtalet börjar, gärna minst en halvtimme, då hinner du hänga av dig i garderoben och kanske äta och dricka något. Baren öppnar en halvtimme innan samtalet, och det går bra att ta med glaset in i salongen.

Ryggsäckar, väskor och påsar större än 30 x 20 cm. (ca. ett A4-ark) samt större ytterkläder får inte tas med in i salongen.  

Garderoben finns på Entréplan och öppnar 60 minuter innan evenemanget startar. 

Skolpriser

En skolklass (max 30 pers.) per litteratursamtal kan i mån av plats boka biljetter för 50 kr./elev. Bokning via: kundtjanst@kulturhusetstadsteatern.se.

Bokomslag med texten Sju månar och en illustration av ett monsterliknande ansikte i olika färger.