Litteratur
/
Bokmåndag

Pooneh Rohi

Pooneh Rohi är född 1982 i Iran och uppvuxen i Stockholm. Hon är verksam som forskare inom språkvetenskap på Stockholms universitet. Den kritikerrosade romanen Araben var hennes författardebut. Hölje är en bok om identitet, glömska och främlingskap inför platsen, den egna kroppen, inför barnet som föddes och livet man tilldelats.

Barnet släpper hennes bröstvårta. Det svider till. Munnen är vit av mjölk. Hon känner en våg av äckel när hon ser det vita i mungipan, hur det smetas ut mot kinden.

 

Tvärt börjar Monas berättelse, plötsligt är hon mitt i ögonblicket med ett barn vid sitt bröst, utan minne av hur hon hamnat där. Hon betraktar sitt liv och kan inte kännas vid henne, kvinnan som varit i den här kroppen och burit det här barnet inom sig.

 

Hölje är en bok om identitet, glömska och främlingskap inför platsen, den egna kroppen, inför barnet som föddes och livet man tilldelats. Om att försöka hitta tillbaka till en tillvaro som går att förstå och om sökandet efter en egen historia.

 

Pooneh Rohi är född 1982 i Iran och uppvuxen i Stockholm. Hon är verksam som forskare inom språkvetenskap på Stockholms universitet. Den kritikerrosade romanen Araben var hennes författardebut. Hon har därefter skrivit radionovellen Segraren och novellen Kräftfångst.

 

I samtal med Mia Winge, dramaturg på Kulturhuset Vällingby.

 

I samarbete med Vällingby Folkets Hus, Vällingby bibliotek och Klackenbergs Böcker & Papper i Vällingby.

Biljetter