Litteratur
/
Fackscenen

Patrik Oksanen och Jenny Deschamps-Berger om Ryska stridsskepp, dra åt helvete!

Fackscenen presenterar antologin "Ryska stridsskepp - dra åt helvete" om invasionen av Ukraina och frågan om försvarsvilja internationellt och i Sverige. Hur kan ett land som varit skonade från krig i 200 år, mobilisera sig? Redaktörer är Patrik Oksanen och Jenny Deschamps-Berger.

Biljetter

Den 24 februari 2022 utmärker redan ett dystert historiskt datum, morgonen då Ryssland inledde sin fullskaliga invasion av Ukraina. Det exempellösa motståndet var möjligt tack vare en stor försvarsvilja, kärnfullt formulerad av soldaterna på Ormön som samma morgon svarade aggressorn med de bevingade orden Ryska krigsskepp, dra åt helvete! 

Det fanns en tid då Sveriges beredskap sades vara god, men det är länge sedan nu. Hur mobiliseras försvarsvilja i ett land som inte har varit i krig på 200 år? I denna antologi diskuterar en rad välrenommerade försvarsexperter och skribenter försvarsviljans karaktär och funktion. Hur kan den öka och på vilket sätt är den avgörande i försvaret av frihet, demokrati och suveränitet? 

Redaktörer är Jenny Deschamps-Berger och Patrik Oksanen, bägge verksamma vid Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet (CTSS) vid Försvarshögskolan.

Evenemanget arrangeras i samarbete med Fri tanke.

Fler medverkande

Bi Puranen, docent i ekonomisk historia och Generalsekreterare vid World Values Survey.

Magnus Ranstorp, statsvetare och terrorexpert samt forskningsledare och docent vid Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet, på Försvarshögskolan.

Datum: 23 februari
Tid: 19:00 - 20:00
Plats: Hörsalen
Biljettpris: 80 kronor över 20 år

Läs mer om vårens författarsamtal på Fackscenen här

För frågor om evenemanget, vänligen kontakta:
kundtjanst@kulturhusetstadsteatern.se

Varmt välkommen!