Mian Lodalen

Möt författaren och journalisten Mian Lodalen i ett samtal om den nya romanen Lisa och Lilly - En sann kärlekshistoria. Om HBTQ-personers villkor i samhället under 1900-talet och om Stockholm.

Se livesändningen på Facebook.

Lisa och Lilly En sann kärlekshistoria är en kärleksroman baserad på verkliga personer. I september 1911 hittades Lisas och Lillys sammanbundna kroppar i Hammarby sjö. Drygt ett år tidigare möttes de för första gången, en varm sommarkväll på en hemlig dans vid Årstaviken.

I Mian Lodalens roman, baserad på omfattande research, får vi följa Lisa och Lilly under detta omtumlande sista år i livet. Mian skriver fram ett magnetiskt porträtt av de två arbetarkvinnornas förbjuda kärlek, med Stockholm kring förra sekelskiftet som fond.

Mian Lodalen föddes är verksam som författare, journalist och krönikör. Lisa och Lilly En sann kärlekshistoria är den första delen av tre i en romansvit om homosexuellas livsvillkor i Sverige det senaste århundradet.

I samtal med Mia Winge, dramaturg på Kulturhuset Vällingby/Husby.

Bokmåndag

Bokmåndag är en litteraturserie på Kulturhuset Vällingby som bjuder in poeter, debuterande författare, lokala författare och etablerade författare för att samtala om litteratur och poesi. Under våren 2021 kan du ta del av Bokmåndag digitalt via Kulturhuset Vällingbys Facebook.

Biljettinformation

Bokmåndag sänds tillsvidare digitalt

På grund av Covid-19 och de restriktioner som gäller för folksamlingar så är biljettsläpp för planerade evenemang uppskjutna tills vi med säkerhet vet att vi kan ta emot publik. Bokmåndag sänds tillsvidare digitalt via vår Facebook-sida.