Litteratur
/
Internationell författarscen

Linton Kwesi Johnson (Jamaica/Storbritannien)

Möt Linton Kwesi Johnson i samtal med Judith Kiros. Den legendariske brittisk-jamaicanske poeten och musikern Linton Kwesi Johnson kommer till Kulturhuset.

Biljetter

Linton Kwesi Johnson (född 1952) är en brittisk-jamaicansk poet, reggaeartist och kulturkritiker, bosatt i London. Sedan sjuttiotalet är han en av sin generations viktigaste kulturella och politiska röster i Storbritannien. I gränslandet mellan dikt och musik, mellan jamaicansk patwa och brittisk engelska, mellan konst och aktivism, har han upprättat ett helt eget rum i litteraturen. I hans dubpoesi möts engagemanget i den svarta befrielsekampen med ett banbrytande språkarbete. Hans framträdanden med verk så som Inglan is a Bitch, New Craas Massahkah och Sonny’s Lettah har gett honom legendarisk status som scenpoet.

2022 gav Penguin Classics ut Linton Kwesi Johnsons Selected Poems och i år kom Time Come: Selected Prose på Picador, en bok som samlar hans texter om karibisk kultur och antirasistiskt motstånd.

Linton Kwesi Johnson samtalar med Judith Kiros

Judith Kiros är poet och forskare. Hon debuterade 2019 med diktsamlingen O på Albert Bonniers förlag och i år utkom boken Det röda är det gränslösa. Hon är verksam som doktorand i engelsk litteratur vid Karlstads universitet.

Samtalet hålls på engelska.

Servering

Baren öppnar en halvtimme innan samtalet. Det går bra att ta med glaset in i salongen.