Litteratur
/
Internationell författarscen

Kim de l’Horizon (Schweiz)

Möt Kim de l’Horizon i samtal med Zafira Vrba Woodski. Den 17 september gästar Kim de l’Horizon Internationell författarscen för att prata om sin succéroman "Blodbok". Med en unik poetisk stil skriver de L’Horizon fram en efterlängtad berättelse om transerfarenhet och familjearv.

Biljetter

Kim de l’Horizon 

Kim de l’Horizon är född 1992 i Bern. Hen har studerat tyska, film, teater och skrivande. De L’Horizon är en del av kollektivet e0b0ff och har varit husdramatiker vid Bühnen-teatern i Bern. Hens debutroman Blodbok har belönats med såväl Schweizer Buchpreis som Deutscher Buchpreis.

Blodbok

En mormor som är förintelseöverlevare insjuknar i demens. Den namnlösa huvudpersonen i Blodbok är varken man eller kvinna. Hen försöker hitta sin plats i världen, alltmedan mormoderns tillstånd försämras. Vad i barndomen fick hen att känna sig så främmande inför sin kropp? Har det något med familjens traumatiska historia att göra? Att få svar på frågorna visar sig svårt, eftersom kvinnorna i familjen har för vana att tiga. På en febrig och samtidigt glasklar prosa utforskar Blodbok frågor om självbestämmande. Hur det är möjligt att existera när ens kropp ständigt måste förhandlas?

Boken är översatt till svenska av Aimée Delblanc.

Kim de l’Horizon samtalar med Zafira Vrba Woodski

Zafira Vrba Woodski är konstnär, curator, dödsdoula och transaktivist. Hen arbetar med video, foto, ljud och text och har ställt ut på bland annat Världskulturmuseet och Gallery Detroit. 

Samtalet hålls på engelska och genomförs i samarbete med Brombergs Bokförlag. 

Servering & garderob 

Kom gärna i god tid. Baren öppnar 45 minuter innan samtalet och det går bra att ta med glaset in i salongen. Ryggsäckar, väskor och påsar större än 30 x 20 cm. (ca. ett A4-ark) samt större ytterkläder får inte tas med in. Garderob finns på entréplan och öppnar 60 minuter innan evenemanget startar. 

Skolpriser

En skolklass (max 30 pers.) per litteratursamtal kan i mån av plats boka biljetter för 50 kr./elev. Bokning via: kundtjanst@kulturhusetstadsteatern.se.

Ett bokomslag där ett ansikte syns i bakgrunden, i förgrunden står det Blodbok.