Litteratur
/
Bokmåndag

Johanna Hedman

Johanna Hedmans debutroman Trion har blivit internationellt uppmärksammad. Den handlar om att vara ung, om klass, om identitet och kärlek. Hon kommer till Bokmåndag 21 februari i ett samtal med förläggaren Elin Sennerö Kaunitz.

Biljetter

På det här evenemanget krävs vaccinationsbevis av alla besökare över 18 år. Läs mer om vad som gäller här.

Himlen var djupblå. Fortfarande ljust. Jag skulle minnas den där cykelturen, jag insåg det så fort August började trampa. Jag skulle glömma arbetspasset, den knappt färdigkokta pastan, kanske till och med det röda märket på Thoras axel, men jag skulle inte glömma: Augusts mjuka bomullsskjorta mellan mina fingrar, lukten av tvättmedel och cigarettrök, kvällssolen som flätade sig genom Thoras utsläppta hår.

Thora, Hugo och August − tre vänner i tjugoårsåldern som tillbringar all tid tillsammans: hänger på caféer, cyklar till Djurgården om sommarnätterna, möter våren i Paris. Men under ytan rör sig starka känslor och funderingar om identitet, klass och kärlek.

Thora kommer från gamla pengar och är uppvuxen i en tjusig våning i exklusiva Lärkstaden. Hon och konstnären August har länge varit nära, ibland älskare. Hugo har en helt annan bakgrund, och möter Thora och August när han blir inneboende hos hennes föräldrar. Han både fascineras och förfasas över deras privilegierade värld.

Den sköra balansen mellan dem riskerar hela tiden att förstöras.

Johanna Hedman föddes 1993 och har bland annat en masterexamen i freds- och konfliktstudier från Uppsala universitet och kandidatexamen i litteraturvetenskap och internationella relationer. Trion fångar den bitterljuva känslan av att vara ung, när man har hela livet framför sig, och precis allt är på största allvar.

 

 I samtal med Elin Sennerö Kaunitz, förläggare på Norstedts. 

 

Bokmåndag görs i samarbete med Vällingby Folkets hus, Vällingby bibliotek och Klackenbergs Böcker & Papper.