Jila Mossaed om Jalal al-din Rumi

Möt Jila Mossaed som kommer till Kulturhuset för att berätta om sin favoritförfattare Jalal al-din Rumi.

Biljetter

Jila Mossaed föddes i Teheran 1948. Sedan 1986 är hon bosatt i Sverige och har gett ut ett stort antal böcker på svenska, senast Orden är försenade (Bokförlaget Lejd, 2021). På persiska har hon publicerat både diktsamlingar och romaner. Jila Mossaed har fått flera utmärkelser, senast Jan Fridegård-priset (2018), Karl Vennbergs pris (2019) och Erik Lindegren-priset (2019). Hon är ledamot i Svenska Akademien.

Jalal al-din Rumi är ett av världslitteraturens stora namn. Han räknas som av de stora sufipoeterna med ett ojämförligt inflytande på den persiska litteraturen. Hans dikter finns översatta till språk världen över och han har lästs och beundrats av författare och läsare under århundraden. 2007 utnämnde Unesco honom till fredspoet och runtom i världen firades 800-årsminnet av Rumis födelse med konserter, symposier och poesiuppläsningar.

Hör Jila Mossaed prata om Jalal al-din Rumis författarskap och dess betydelse för hennes eget skrivande.

Samtalet genomförs på svenska.

Servering & garderob

Kom i god tid innan samtalet börjar, gärna minst en halvtimme, då hinner du hänga av dig i garderoben och kanske äta och dricka något.

Ryggsäckar, väskor och påsar större än 30 x 20 cm. (ca. ett A4-ark) samt större ytterkläder får inte tas med in i salongen.

Garderoben finns på Entréplan och öppnar 60 minuter innan evenemanget startar.

Skolpriser

En skolklass (max 30 pers.) per litteratursamtal kan i mån av plats boka biljetter för 50 kr./elev. Bokning via: kundtjanst@kulturhusetstadsteatern.se.