Litteratur
/
Internationell författarscen

Jamaica Kincaid (USA)

Möt Jamaica Kincaid i samtal med Burcu Sahin. Våren 2023 publicerar bokförlaget Tranan "Bland blommor" från 2005. Därmed finns alla Kincaids verk utgivna på svenska. I samband med det kommer hon till Internationell författarscen för ett fördjupat samtal om hela sitt författarskap.

Biljetter

Jamaica Kincaid är verksam som författare och professor på Harvard. Hon föddes 1949 och växte upp på den karibiska ön Antigua, som fortfarande var en brittisk koloni. Som sextonåring kom hon till New York för att arbeta som au pair och blev senare skribent på The New Yorker.

Kincaid debuterade 1983 med På flodens botten. Sedan dess har hon gett ut ett tiotal böcker i olika genrer. Hon skildrar begär, familjerelationer och kolonialism med ett unikt språk, lika musikaliskt som bildrikt. Idag är hon en av världens mest älskade författare.

Kincaid samtalar med Burcu Sahin

Burcu Sahin (f. 1993) är lärare, kritiker och poet. Hon debuterade med diktsamlingen Broderier (2018). Hennes senaste samling Blodbok (2022) kretsar kring trädgårdar, arkiv, statligt våld och kollektiva minnen. Sahin har undervisat på Biskops Arnös folkhögskola.

Samtalet förs på engelska och genomförs i samarbete med bokförlaget Tranan.

Servering

Baren öppnar en halvtimme innan samtalet. Det går bra att ta med glaset in i salongen.

Bokcirkelsamtal om romanen Min mors självbiografi 

I anslutning till samtalet finns möjligheten att prata om Jamaica Kincaids roman Min mors självbiografi med andra läsare och Kulturbibliotekets bibliotekarier. Bokcirkelns deltagare kan hämta ut ett gratis exemplar av boken på Kulturbiblioteket.

Onsdag 22 mars kl. 17:00-18:30 i Kulturbiblioteket.
Fri entré med biljett – anmälan är bindande.
Boka biljett till bokcirkeln här.
 

Flera böcker på ett bord, alla skrivna av författaren Jamaica Kincaid.