Litteratur

En timme, en poet: Salim Barakat

Under mars och april är poesin i fokus på Marionetteatern. Vid tre tillfällen kan du lyssna på några av våra mest spännande poeter. Istället för den korta diktläsningen blir det en hel timme var. Den 12 mars kommer Salim Barakat för att läsa ur sina verk.

Biljetter

Salim Barakat

Den syrisk-kurdiske författaren Salim Barakat (född 1951) hör till den arabiska litteraturens mest originella röster. Sedan debuten 1973 har han publicerat närmare fyrtio böcker, allt från gåtfulla sagor till essäer och långdikter. På svenska finns diktsamlingarna Rov (2005), Sovande rävar i rubiner (2010) och Det enhetligas högmod (2013), utgivna av Bokförlaget Tranan. Barakat är översatt av Tetz Rooke, Jasim Mohamed och Jonathan Morén. Han lever i exil i Sverige.

Om En timme, en poet

I samarbete med Kulturhusets programansvariga för litteratur, Ida Linde och Athena Farrokhzad, bjuder vi in till konceptet En timme, en poet där en författare åt gången läser ur sina verk i Marionetteaterns salong. 

Under våren 2024 låter Marionetteatern poesin möta dockteatern i föreställningen Spår, med urpremiär den 6 mars. Föreställningen vänder sig till en vuxenpublik och är en helt ny teaterupplevelse som utmanar det givna och förutbestämda, bjuder in till association och sätter fantasin i rullning. 

26 mars: Ingela Strandberg

Den 26 mars kommer Ingela Strandberg till Marionetteatern för att läsa ur sina verk. 

Läs mer och boka biljett.

16 april: Daniel Boyacioglu 

Den 16 april kommer Daniel Boyacioglu till Marionetteatern för att läsa ur sina verk. 

Läs mer och boka biljett.