Litteratur
/
Bokmåndag

Elis Monteverde Burrau

11 oktober kommer Elis Monteverde Burrau till Kulturhuset Vällingbys författarscen Bokmåndag. Det blir ett samtal om den nya diktsamlingen 6 juni och solen, sjuka solkatter, monogami och mörker tillsammans med Martina Montelius.

ett stort vitt ljus                  

ingenting mera

tänd det ljuset

inget annat

 

I Elis Monteverde Burraus nya diktsamling, 6 juni och solen, syns solen överallt, från alla håll. Någonstans mellan promenad och psykos, lika otvunget som strängt, lika vårdslöst som fyllt av omsorg, tar dikterna form – en poesi som inte är lycklig bara för att den är ljus.

Med »säkert 255 dikter« om sjuka solkatter, Riesling, monogami och socker anmäler sig Elis Monteverde Burrau frivillig som nationalskald, fast med narrkåpan på och tårarna rinnande.

 

Elis Monteverde Burrau har gett ut ett flertal böcker, bland annat Karismasamhället och senast romanen De äter ur din hand, baby. Diktsamlingen 6 juni och solen är hans senaste diktsamling.

 

I samtal med Martina Montelius, teaterdirektör, regissör, dramatiker och författare, som bl.a. skrivit böckerna Oscar Levertins vänner och Ibland är man lessen, ibland är man glad.

 

I samarbete med Vällingby Folkets Hus, Vällingby bibliotek och Klackenbergs Böcker & Papper i Vällingby.

Biljetter