Litteratur
/
Fackscenen

Diamant Salihu om När ingen lyssnar

Diamant Salihu är kriminalreporter och har specialiserat sig på gängkriminalitet. Förra året gav han ut den omskrivna och prisade ”Tills alla dör” om konflikterna i Järvaområdet. I uppföljaren får vi följa den dramatiska berättelsen om när svensk polis kom över ovärderlig, krypterad kommunikation som förändrade allt.

Biljetter

När ingen lyssnar  utspelar sig i gängmiljön, men inte på gatunivån där skjutningarna äger rum, utan högre upp där de riktiga beslutsfattarna i den kriminella världen finns. Det är ett rafflande drama om när polisen gläntade på Pandoras ask och i realtid kunde följa de kriminella nätverkens inre liv.

I en sömnig fransk småstad inleds en osannolik kedja av händelser som ska förändra spelreglerna i kampen mot den organiserade brottsligheten. När den krypterade tjänsten Encrochat knäcks kan svensk polis i realtid plötsligt följa kommunikationen mellan kurirer, lagerhållare, gängledare och mordkommandon. Det finns bara två hinder. Hur kopplar man ihop de kriminellas alias med riktiga personer? Och hur agerar man utan att avslöja sig?

Det blir ett högt spel på liv och död, där varje sekund räknas. Samtidigt gör det nya materialet att man får full insyn i den undre världen, från gatan hela vägen upp till toppskiktet. Med den hyllade debuten Tills alla dör gav Diamant Salihu en unik inblick i de kriminella nätverkens inre liv. I När ingen lyssnar fortsätter han teckna en fördjupad bild av ett av samtidens mest akuta samhällsproblem.

Fler medverkande tillkommer.

Samtalet arrangeras i samarbete med Mondial.

Datum: 20 april
Tid: 17:30 - 18:30
Lokal: Hörsalen
Biljettpris: 80 kronor över 20 år

Här kan du läsa mer om vårens författarsamtal på Fackscenen.     

För frågor om evenemanget, vänligen kontakta:
kundtjanst@kulturhusetstadsteatern.se

Varmt välkommen!