Litteratur
/
Internationell författarscen

Claudia Durastanti (Italien)

I samtal med Ika Johannesson.

Claudia Durastanti är en italiensk författare och översättare. Romanen "Främlingar jag känner", utgiven på svenska av Wahlström & Widstrand, blev hennes internationella genombrott och nominerades till det prestigefulla italienska litteraturpriset Premio Strega.

Biljetter

På det här evenemanget krävs vaccinationsbevis av alla besökare över 18 år. 
Läs mer om vad som gäller här.

Claudia Durastanti, född 1984 i New York, är författare till fyra kritikerhyllade romaner och en av grundarna till den Italienska Litteraturfestivalen i London. Hennes senaste roman Främlingar jag känner, i översättning av Johanna Hedenberg, är ett djärvt och rörande porträtt av en okonventionell familj som visar oss hur språket skapar vår förståelse av oss själva.

I Främlingar jag känner möter vi Claudia och hennes familj. Med två föräldrar som endast har en sak gemensamt, att de är döva, växer Claudia upp, kluven och med en längtan efter en frihet hon inte vet om den existerar. Claudias mamma säger att hon och Claudias pappa träffades när hon räddade honom från att hoppa från en bro. Pappan menar i sin tur att det var när han räddade mamman från att bli rånad. Eftersom ingen av dem brytt sig om att lära sig teckenspråk blir kommunikationen minst sagt kaotisk. Splittrad mellan USA och Syditalien, i en familj där berättelserna går isär, har Claudia bara böckerna, punken och en omtumlande kärlekshistoria som hjälper henne att skapa sin egen historia.

Ika Johannesson

Ika Johannesson är kulturjournalist, publicist, programledare och författare. Hon har varit med och grundat tidskrifterna Sex och Filter. 2011 gav hon tillsammans med Jon Jefferson Klingberg ut boken Blod, eld, död: en svensk metalhistoria. Sedan 2013 ingår hon i redaktionen på SVT Kulturnyheterna. På internationell författarscen har hon tidigare samtalat med bland andra Markus Zusak, David Sedaris och Sadie Jones.

Samtalet hålls på engelska.

I samarbete med Wahlström & Widstrand.
 

Två illustrationer på munnar på omslaget till boken Främlingar jag känner.