Litteratur
/
Bokmåndag

Caroline Ringskog Ferrada-Noli

D e kroniskt är Caroline Ringskog Ferrada-Nolis fjärde bok och handlar om kroppen som valuta. Hon skriver och regisserar och tillsammans med Liv Strömquist driver hon podcasten En varg söker sin pod. Till Bokmåndag kommer hon 6 februari för ett samtal med Karolina Ramqvist, skribent, kritiker och prisbelönt romanförfattare.

Biljetter

Det kan verka som att allt gått i lås. Terapin har hjälpt. Man träffar en bra man. Får barn. Man blir rik. Man blir lycklig.

Först var man dålig sedan blir man bra.

Jag kan beskriva livet som i Amazing Grace. Jag var tappad. Nu är jag funnen. Även om det också är sant är du kvar. Det river i mig.

D e kroniskt handlar om kroppen som valuta. Om tid som går baklänges. Ungdomens idioti. Berättelsens joddlande tjatter. Kärnfamiljens dörrar. Jordplattorna som rör sig. En amputerad arm som slänger en rosa blomma i en pöl i en parallell verklighet. Att äga en pundare men ingen annan. Palmes chilenare. Klonade uskor. Barnet som styr världen. I smyg.

I korridorerna på Huddinge sjukhus, dödsljungen på Järva, knarkrondellen i Malmö skriver Caroline Ringskog Ferrada-Noli smärtans genealogi.

 

Caroline Ringskog Ferrada-Noli (född 1980) romandebuterade med Naturen 2009. 2016 kom boken Kära Liv och Caroline baserad på podcasten En varg söker sin pod som hon har tillsammans med Liv Strömquist. Caroline är utbildad på DI och har skrivit och regisserat serierna Juicebaren och Amningsrummet som gick på SVT.

 

I samtal med Karolina Ramqvist, skribent, kritiker och prisbelönt romanförfattare, som senast gav ut Bröd och mjölk (2022).