Litteratur

Andrzej Tichý om Samuel R. Delany

Möt Andrzej Tichý som kommer till Kulturhuset för att berätta om en av sina favoritförfattare, amerikanen Samuel R. Delany.

Biljetter

Andrzej Tichý har beskrivits som en av den svenska litteraturens mest originella röster. Han föddes i Prag 1978 och växte upp i Malmöstadsdelen Holma, som han också skrivit om i sina böcker. Här utspelar sig bland annat den apokalyptiska barndomsskildringen i debuten Sex liter luft (2005).

Genom böckerna Fält (2008), Kairos (2013) och Eländet (2016) har Tichý etablerat sig som en romanförfattare med stor språklig och samhällelig precision. Hans senaste utgivning är novellsamlingen Renheten (2020).

Samuel R. Delany debuterade som nittonåring med romanen The Jewels of Aptor (1962). Han är känd som författare till ett flertal prisbelönta böcker, i genrer så som science fiction, fantasy och pornografi. Andra viktiga verk i författarskapet är romanen Förvandlingarnas värld (1967) och långnovellen Tiden sedd som en spiral av halvädelstenar (1968). Delany är professor i engelska och kreativt skrivande vid Temple University i Philadelphia.

Hör Andrzej Tichý prata om Delanys författarskap och betydelse för hans eget skrivande.

Läsmingel med Ida Linde och Athena Farrokhzad

Kulturhuset Stadsteaterns läsmingel riktar sig till dig som läser hundratals böcker om året, till dig som läser samma bok om och om igen, och till dig som längtar efter mer läsning i ditt liv. Välkommen att träffa Ida Linde och Athena Farrokhzad, programansvariga för litteraturen. Ta med en favoritbok!

Missa inte chansen att möta andra litteraturintresserade stockholmare. Vi ses med våra favoritböcker i handen för att mingla med dem som utgångspunkt. När alla har med sig en bok är det lätt att gå fram till en främling och börja prata: – Varför är just den romanen din favorit? Eller: – Titta, vi har med oss samma diktsamling! Det finns också möjlighet att framföra önskemål kring litteraturprogrammen på Kulturhuset.

Tisdag 21 november kl. 18:30-19:00 i Foajé 3.
Fri entré och öppet för alla – ingen biljett krävs.