Litteratur

Aase Berg och Kristofer Folkhammar

I samtal med Judith Kiros.

Författaren Aase Berg är aktuell med sin senaste roman "En uppblåst liten fittas memoarer", en slags biografi om den fiktiva, helt kompromisslösa Aase Berg med orubblig självkänsla. Kristofer Folkhammar har utkommit med boken "Är det barnen, baby?" En närgången berättelse om föräldraskap, kärlek, vänskap och bögliv.

Biljetter

Aase Berg debuterade som 30-åring med diktsamlingen Hos Rådjur. Sedan dess har hon prisats både som författare och som litteraturkritiker och det stora genombrottet kom med romanen Haggan 2019. I sin senaste roman En uppblåst liten fittas memoarer (Albert Bonniers Förlag), är bokens huvudperson den fiktiva, norsk-svenska Aase Berg med orubbligt stark självkänsla. Berättelsen, som delvis levereras av en kungsörn, tar läsaren genom möten med världsberömda gubbar, den handlar om våldtäkt och krigstrauman, om kvinnlig sorg och frihet och om konsten att flyga rakt in i solen och förvandlas.

Kristofer Folkhammar är författare och kritiker och uppmärksammades stort 2015 med romanen Magisterlekarna, som även filmatiserats. Nu är han aktuell med sitt femte skönlitterära verk Är det barnen, baby? (Natur & Kultur). En bok om föräldraskap, vänskap, kärlek, bögliv och mycket mer. Om förhållandet och ansvaret till en medförälder, om att vara förälder till sin dotter och om att slitas mellan kärleken till den trygga pojkvännen och en undflyende före detta älskare.

Judith Kiros är poet och journalist och doktorand i litteratur från Karlstad Universitet. Hon debuterade 2019 med boken O, en hybrid av poesi och essä med utgångspunkt i Shakespeares pjäs Othello. Judith Kiros har tidigare bland andra samtalat med Valeria Luiselli och Dorit Rabinyan.