Image
Huvudentrén till Kulturhuset i Stockholm.

Kulturhuset fyller 50 år

2024 firar Kulturhuset på Sergels torg sitt 50-årsjubileum. Ett halvt sekel av kulturellt inflytande och engagemang som firas genom en rad spännande evenemang under hela året. Välkommen att delta i festligheterna!

Höjdpunkter under jubileumsåret

Ta del av evenemangen när Kulturhuset hyllar sitt förflutna och blickar framåt. Några av höjdpunkterna under jubileumsåret är en nostalgifylld Kulturnatt, utställningen Loop av liv – konst i en ny tid som skapats tillsammans med hundratals stockholmare, den franska konstnären JR:s utställning Déplacé·e·s och släpp av en bok om husets arkitektur. Särskild uppmärksamhet riktas även mot unga under årets läslov med en extra satsning.

Följ resan mot den 100 miljonte besökaren

Blir du den 100 miljonte besökaren? Jubiléet sammanfaller med att besökare nummer 100 miljoner kommer att passera in genom entrén till Kulturhuset. Var med på resan mot den historiska besökaren genom att följa räkningen på skärmen över entrén vid Sergels torg. Varje person som går in i huset räknas och i vår förväntas den 100 miljonte besökaren göra sin entré.

Kulturhuset som Stockholms konstnärliga hjärta

Kulturhuset är inte bara en byggnad – det är Stockholms bultande hjärta för konst och kultur. 

– 100 miljoner är en inspirerande och förtroendeingivande siffra. Den bekräftar stockholmarnas eviga lust till kultur. Varje dag möter vi besökare som beskriver vad Kulturhuset betyder för dem! Förutom de senaste rekordsiffrorna på utställningar och konserter är det ett glädjande tecken att hyllorna i barnbiblioteken gapar tomma efter varje skollov eftersom barn och unga lånar fler böcker hos oss än någonsin, säger Linda Beijer, kulturchef på Kulturhuset Stadsteatern.