Konserter
/
Stockholm Jazz Festival

Svante Söderqvist Trio

Svante Söderqvist Trio har på bara några år släppt två bejublade album, ”Arrival” och ”The Rocket”. Med utgångspunkt i rytmisk och melodisk jazz och inspiration från både folkmusik och klassisk musik kommer de den 11 oktober till Lilla Studion för en intim AW-konsert under Stockholm Jazz Festival.

Biljetter

Till Facebook-event

Svante Söderqvist Trios debutskiva Arrival släpptes våren 2020 och blev bland annat utnämnd till en av årets bästa jazzskivor i två av Sveriges största musiktidskrifter.

Genom sofistikerat stråkspel på både kontrabas och cello och även sångliga inslag, skapas ett varierat uttryck vilket gör att det välkända trioformatet upplevs både överraskande och nyskapande.

Egentligen har recensionsutrymmet redan tagit slut, annars hade jag kunnat skriva en essä om Svante Söderqvists första album i eget namn” (Tidningen LIRA)

Med i gruppen är också två av Sveriges främsta jazzinstrumentalister, pianisten Adam Forkelid och trummisen Calle Rasmusson som med sina starka musikaliska röster formar musiken i hög grad.

I december 2023 släpptes gruppens andra studioalbum The Rocket (Caprice) och har blivit hyllat av recensenter och publik sedan dess. Skivan tillägnas kampen för fred och demokrati i Europa och som gästsolister hörs Estniska Tuulikki Bartosik (acc) och Klas Lindquist (cl).

”Tidlös, lyhörd och insiktsfull kammarjazz där nya färgskalor och nyanser träder fram efter varje lyssning.” (JAZZ/Orkesterjournalen 2024)

Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 11 och 20 oktober 2024. Årets festival presenterar stora namn såsom Bill Frisell och Sona Jobarteh. Stockholm Jazz Festival är en inomhusfestival som huserar på över femtio scener varje år och besöks av ca 30 000 stockholmare under sina tio dagar. Läs mer om festivalen på stockholmjazz.se.

Väskor

Som ett led i vårt trygghetsskapande arbete kommer vi inte att tillåta väskor/påsar större än 30x20cm (ca ett A4 ark) eller större ytterkläder i salongen. 

Ta gärna höjd för att det kan bli kö vid garderoben som är öppen i anslutning till konserten. Garderoben hittar du på Plan E, mittemot entrén från Sergels torg. Det finns även en garderob vid Studion och Lilla studion som är öppen i samband med konserter där.

Fotografering

Du får fotografera för privat bruk med till exempel din mobil under konserten, men inte med systemkamera eller blixt och stativ. Tänk på att ta hänsyn till andra besökare.

Mat & dryck

I Kulturhuset hittar du en varierad meny bland husets matställen – från café till asiatiskt, vego och tapas. Njut av panoramautsikt från takterrassen, ett glas i en simmig bar, middag i anslutning till konserten, en spontan fika eller lunchdejt!

Läs mer om husets restauranger och caféer här.