Konserter

Sthlm Honky Tonk

Sthlm Honky Tonk är klubben för dig som älskar country, western och honky tonk – eller snart gör det! Klubben har synts till runt Stockholms danshak senaste åren, håll i hatten och putsa bootsen för den 14 augusti tar de med sig vänner till Kulturhustaket för en äkta honky tonk-kväll!

Biljetter

Till Facebook-event

Sthlm Honky Tonk presenterar stolt;
Tristan Marie (Stockholm/USA) och George and His New Heartaches (Berlin)!

Den amerikanska sångerskan och låtskrivaren Tristan Moyer föddes i den soliga kolstaden Trinidad i Colorado, där hennes familj ägde den lokala saloonen. Hon växte upp i Las Vegas, där hon i mer än ett decennium spelade fiol och sjöng i Sin Citys vildaste barband, samtidigt som hon spelade in med flera lokala musiker. Hon har bott i Memphis, där hon utvecklade sitt gitarrspel och sång samtidigt som hon ackompanjerade den bortgångne bluesmannen Zeke Johnson samt tidigare medlemmar i The Reigning Sound. Hon har även spelat in sina egna låtar i Nashville. Hon är nu baserad i Stockholm, där du kan se henne ackompanjera lokala akter och även framföra sin egna autentiska amerikanska folk- och countrymusik

George and His New Heartaches fångar det tidiga, elektriska Honky Tonk- och Western Swing-soundet som svepte över Amerika under 1940- och 1950-talen. Med ”country-style fiddling, swinging twin electric guitar riffs, a shuffling string bass and rhythm guitar” och ”cutting high lonesome vocal harmonies” så utlovar dessa gossar att de vet hur en bra countrylåt ska låta. 

Bandet bildades en blöt kväll i Berlin vintern 2023, då Jack och George deltog i samma jam. De insåg att de hade samma kärlek till honky tonkens klassiska hjältar som Faron Young, Hank Williams, Lefty Frizzell och, förstås, Ray Price, och de kände starkt att ett band som dansare kunde både ”two step and swing out” till saknades i Berlin. 

Bandet leds av George Aschmann, fiddler från Virginia som har spelat och sjungit amerikansk folkmusik hela sitt liv. Därefter - Jack B. Latimer, musiker uppvuxen i Australien med rötter i både jazz och och old time guitar picking, på rhythm guitar och sång. Vid elektrisk steel finner vi Sebastian Müller, vida känd inom den globala Hawaiianska musikscenen. På elgitarr - Martin Herzog, skicklig gitarrstilist och erfaren veteran inom country- och jazz-scenen. Slutligen, Malte Tönißen: go-to basisten i Berlin för autentisk jazz och ”pre-60s style string bass”.

Sthlm Honky Tonk ser mycket fram emot att välkomna både Tristan Marie och George and His New Heartaches till denna sensommarkväll på Kulturhustaket. See y’all there! 

Sthlm Honky Tonk är en ideell förening som arrade sin första klubb i december 2022. Då saknade arrangörerna en klubb där de kunde hänga, lyssna på bra musik och dansa i Stockholm - så de skapade en! I mötet med artister, musiker och andra countryälskare - nya som gamla - uppstår den scen som de drömde om.

Väskor

Som ett led i vårt trygghetsskapande arbete kommer vi inte att tillåta väskor/påsar större än 30x20cm (ca ett A4 ark) eller större ytterkläder i salongen. 

Ta gärna höjd för att det kan bli kö vid garderoben som är öppen i anslutning till konserten. Garderoben hittar du på Plan E, mittemot entrén från Sergels torg. Det finns även en garderob vid Studion och Lilla studion som är öppen i samband med konserter där.

Fotografering

Du får fotografera för privat bruk med till exempel din mobil under konserten, men inte med systemkamera eller blixt och stativ. Tänk på att ta hänsyn till andra besökare.

Mat & dryck

I Kulturhuset hittar du en varierad meny bland husets matställen – från café till asiatiskt, vego och tapas. Njut av panoramautsikt från takterrassen, ett glas i en simmig bar, middag i anslutning till konserten, en spontan fika eller lunchdejt!

Läs mer om husets restauranger och caféer här.