Konserter
/
Stockholm Jazz Festival

Radiojazzgruppen med Fabia Mantwill

Radiojazzgruppen har en lång tradition av enastående konserter i Hörsalen. Den 16 oktober återvänder de tillsammans med Nils Landgren och gästande Fabia Mantwill för en helt nyskapande konsert under Stockholm Jazz Festival.

Biljetter

Till Facebook-event

Den Berlin-baserade kompositören, arrangören, saxofonisten och vokalisten Fabia Mantwill förenar flera distinkta musikvärldar, från klassisk musik till jazz till folk och utvidgar idén om det traditionella orkesterformatet med sin 24-manna signaturkammarorkester. På hennes 'hänförande, episka debutalbum' (New York Music Daily) med titeln EM.PERIENCE arbetar Mantwill med en mängd olika röster, ljud, harmonier och instrument som ger albumet dess lysande holistiska karaktär. Det gästas av världsberömda solister som Kurt Rosenwinkel, Ben Wendel och Nils Landgren.

Nils Landgren är konstnärlig ledare för Jazzradion i P2 Sveriges Radio. Som trombonist förkroppsligar han orden mångsidighet, nyfikenhet och entusiasm. Han spelade med artister som Björn Skifs, Thad Jones och ABBA innan han påbörjade sin solistkarriär och, sedan grundandet 1992, som frontman för hyllade ensemblen Nils Landgren Funk Unit. Han är en flitig studioartist och som har medverkat på en bra bit över 50 skivor sedan det första soloalbumet från 1984.

På 1960-talet ville Sveriges Radio bidra till att göra jazzen till en mer seriös konstform – det gamla Radiobandet stöptes om och blev Radiojazzgruppen. I flera decennier var Radiojazzgruppen det nav runt vilket den svenska jazzmusiken gick i omloppsbana, med namn som Arne Domnerus, Bengt Hallberg, Jan Allan, Georg Riedel och Lennart Åberg knutna till ensemblen. Nu är de tillbaka i nya konstellationer och med både gammal och ny musik.

Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 11 och 20 oktober 2024. Årets festival presenterar stora namn såsom Bill Frisell och Sona Jobarteh. Stockholm Jazz Festival är en inomhusfestival som huserar på över femtio scener varje år och besöks av ca 30 000 stockholmare under sina tio dagar. Läs mer om festivalen på stockholmjazz.se.

Väskor

Som ett led i vårt trygghetsskapande arbete kommer vi inte att tillåta väskor/påsar större än 30x20cm (ca ett A4 ark) eller större ytterkläder i salongen. 

Ta gärna höjd för att det kan bli kö vid garderoben som är öppen i anslutning till konserten. Garderoben hittar du på Plan E, mittemot entrén från Sergels torg. Det finns även en garderob vid Studion och Lilla studion som är öppen i samband med konserter där.

Fotografering

Du får fotografera för privat bruk med till exempel din mobil under konserten, men inte med systemkamera eller blixt och stativ. Tänk på att ta hänsyn till andra besökare.

Mat & dryck

I Kulturhuset hittar du en varierad meny bland husets matställen – från café till asiatiskt, vego och tapas. Njut av panoramautsikt från takterrassen, ett glas i en simmig bar, middag i anslutning till konserten, en spontan fika eller lunchdejt!

Läs mer om husets restauranger och caféer här.