Konserter
/
Stockholm Jazz Festival

Kurt Rosenwinkels The Next Step

Omedelbart igenkännlig för sitt orädda, genre-överskridande grepp om jazzen har amerikanska, Berlin-baserade gitarristen Kurt Rosenwinkel varit en kreativ röst i den moderna jazzen under närmare tre decennier. Den 18 oktober återvänder han till Stockholm med medlemmar från bandet som spelade in legendariska plattan ”The Next Step”.

Biljetter

Till Facebook-event

Albumet The Next Step, som släpptes på Verve Records 2001, betraktas som ett avgörande steg i Rosenwinkels kreativa utveckling och albumet blev framröstat till decenniets viktigaste album av Jazz Times. Bandet som spelade in plattan består av den briljante tenorsaxofonisten Mark Turner, tidigare klasskamrat till Rosenwinkel på Berklee College of Music, basisten Ben Street och trumslagaren Jeff Ballard.

Så här säger pianisten och Bad Plus Trio-grundaren Ethan Iversson:

“While every member of that quartet is great on their own, there is also something alchemical that happens when these four play Kurt’s gorgeous compositions together. As soon as the tour is booked, I’ll get my ticket!”

När Kurt Rosenwinkel återvänder till Stockholm Jazz Festival så gör han det för att hylla albumet Next Step. Med sig har han basisten Ben Street och trumslagaren Jeff Ballard som var med under inspelningen av albumet men även saxofonisten Ben Wendel.

På scen

Kurt Rosenwinkel - gitarr
Ben Wendel - saoxofon
Jeff Ballard - trummor
Ben Street - bas

Stockholm Jazz Festival 

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 11 och 20 oktober 2024. Årets festival presenterar stora namn såsom Bill Frisell och Sona Jobarteh. Stockholm Jazz Festival är en inomhusfestival som huserar på över femtio scener varje år och besöks av ca 30 000 stockholmare under sina tio dagar. Läs mer om festivalen på stockholmjazz.se 

Väskor

Som ett led i vårt trygghetsskapande arbete kommer vi inte att tillåta väskor/påsar större än 30x20cm (ca ett A4 ark) eller större ytterkläder i salongen. 

Ta gärna höjd för att det kan bli kö vid garderoben som är öppen i anslutning till konserten. Garderoben hittar du på Plan E, mittemot entrén från Sergels torg. Det finns även en garderob vid Studion och Lilla studion som är öppen i samband med konserter där.

Fotografering

Du får fotografera för privat bruk med till exempel din mobil under konserten, men inte med systemkamera eller blixt och stativ. Tänk på att ta hänsyn till andra besökare.

Mat & dryck

I Kulturhuset hittar du en varierad meny bland husets matställen – från café till asiatiskt, vego och tapas. Njut av panoramautsikt från takterrassen, ett glas i en simmig bar, middag i anslutning till konserten, en spontan fika eller lunchdejt!

Läs mer om husets restauranger och caféer här.