Konserter
/
Stockholm Jazz Festival

Fredrik Kronkvist Quartet

Med nya albumet ”Open Gates” i ett internationellt samarbete med några av jazzens och klassiska musikens mest spännande nutida musiker kommer mångsidiga altsaxofonisten Fredrik Kronkvist till Kulturhuset med nytt material och en ny spännande grupp. På scen: Fredrik Kronkvist Quartet tillsammans med Kathrine Windfeld och Otero String Quartet.

Biljetter

Till Facebook-event

Två kvinnor som tittar in i kameran

Med utgångspunkt från jazzens nyskapande attityd öppnar detta unika samarbete portarna för nya perspektiv mellan jazz och klassisk musik i ett mångfacetterat djup där allt får hända med väntade och oväntade roller i musiken. Hör Fredrik Kronkvists kompositioner arrangerade för stråkkvartett av prisbelönta arrangören och pianisten Kathrine Windfeld från Köpenhamn framfört tillsammans med Otero String Quartet under ledning av cellisten Natasha Otero från Kapstaden och få en oförglömlig musikupplevelse. 

På scen

Fredrik Kronkvist, altsaxofon och sopransaxofon
Kathrine Windfeld, piano
Simon Petersson, bas
Mauritz Gullbransson, trummor
med Otero String Quartet under ledning av Natasha Otero, cello

Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 11 och 20 oktober 2024. Årets festival presenterar stora namn såsom Bill Frisell och Sona Jobarteh. Stockholm Jazz Festival är en inomhusfestival som huserar på över femtio scener varje år och besöks av ca 30 000 stockholmare under sina tio dagar. Läs mer om festivalen på stockholmjazz.se 

Väskor

Som ett led i vårt trygghetsskapande arbete kommer vi inte att tillåta väskor/påsar större än 30x20cm (ca ett A4 ark) eller större ytterkläder i salongen. 

Ta gärna höjd för att det kan bli kö vid garderoben som är öppen i anslutning till konserten. Garderoben hittar du på Plan E, mittemot entrén från Sergels torg. Det finns även en garderob vid Studion och Lilla studion som är öppen i samband med konserter där.

Fotografering

Du får fotografera för privat bruk med till exempel din mobil under konserten, men inte med systemkamera eller blixt och stativ. Tänk på att ta hänsyn till andra besökare.

Mat & dryck

I Kulturhuset hittar du en varierad meny bland husets matställen – från café till asiatiskt, vego och tapas. Njut av panoramautsikt från takterrassen, ett glas i en simmig bar, middag i anslutning till konserten, en spontan fika eller lunchdejt!

Läs mer om husets restauranger och caféer här.