Image
Böcker och bokhyllor på Lava.

Klassbesök

Lava tar emot klasser från årskurs 8 och uppåt för kostnadsfria klassbesök. Under ca 60 minuter får eleverna information om verksamhetens material och resurser, bokbestånd, workshops, program och de möjligheter som finns att skapa och visa upp sina skapelser för andra.

Gruppen får vara max 15 personer men är ni fler går det oftast att dela upp besöket i olika stationer eller hitta andra aktiviteter i huset som går att kombinera, till exempel visning av någon utställning.

Syftet med besöket är att eleverna ska få en introduktion till verksamheten för att känna sig tryggare med att komma tillbaka för eget självständigt skapande och läsande.

Har ni särskilda önskemål om material som ni önskar prova på, vill knyta besöket till ett tema ni jobbar med eller utbildningens inriktning så hjälps vi åt att fundera ut något när ni bokar.

Ibland samarbetar Lava med bokförlagen och bjuder in författare till klassbesöken, hör av dig om du är intresserad av vad som planeras framöver.

Klassbesöken sker måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 09:30-10:30 och/eller 10:30-11:30.

Inför besöket 

Se gärna till att alla har bibliotekskort i Stockholms stad, alternativt att eleverna lånar på era lärarkort. Det kan ordnas på Lava om ni inte redan har ett. För att personer under 18 år ska kunna få lånekort krävs antingen underskrift från ansvarig vuxen eller att personen har fyllt 16 år och har giltigt ID-kort.
Blankett finns att skriva ut här.

Tala om för eleverna att de gärna får berätta om sina intressen och önskemål kring läsning och böcker. På Lava finns inga begränsningar eller hinder för vad man får läsa eller låna.

Meddela i bokningen om någon läser på andra språk än svenska eller engelska. Om det finns elever som läser talböcker går det att registrera sig och få information om egen nedladdning. Här kan du läsa mer om vad som krävs för tillgång till Legimus och ladda ner en avtalsblankett: www.legimus.se.

Så här bokar du ett besök

Fyll i nedanstående information och mejla oss på lava@kulturhusetstadsteatern.se, besöket är bokat när du fått bekräftelse.

Skolans namn:
Namn och mail, telefon till dig som är bokningsansvarig:
Årskurs och eventuell inriktning:
Önskat datum och tid:
Särskilda behov:

Välkommen!