Image
Kulturhuset Stadsteatern och fontänen vid Sergels torg.

Information angående vaccinationsbevis

Den 1 december införs krav på vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer.

På vilka evenemang behövs vaccinationsbevis?

Vaccinationsbevis kommer att krävas av alla besökare med en biljett till en lokal där vi tar in fler än 100 besökare. Du som är under 18 år behöver i dagsläget inte kunna uppvisa vaccinationsbevis.

Hur går viseringen av vaccinationsbevis till?

Viseringen av vaccinationsbevis kommer att ske vid insläpp till evenemanget. Förutom att scanna din biljett kommer du även att behöva visa upp ett vaccinationsbevis i din mobil eller i utskriven form. Kom till oss i god tid och ha både din biljett och ditt vaccinationsbevis redo vid insläppet för att det ska gå så smidigt som möjligt.

Jag är ovaccinerad och har inget vaccinationsbevis. Kan jag avboka min biljett?

Om du köpte din biljett före 17 november 2021 går det bra att avboka din biljett och få pengarna tillbaka, antingen i Kulturhusets biljettkassa eller via Kundtjänst: 08-506 20 200.

Jag kan inte ta vaccin mot Covid 19 och har sjukintyg på det. Vad gäller för mig?

Om du på grund av sjukdom inte kunnat vaccinera dig mot Covid 19 och har sjukintyg visar du istället för vaccinationsbevis upp sjukintyget för publikvärdarna i samband med insläpp till evenemanget.

Hur skaffar jag ett vaccinationsbevis?

Du som är vaccinerad mot Covid 19 kan logga in på covidbevis.se och med hjälp av e-legitimation, till exempel bank-id, ladda ner ditt vaccinationsbevis. Den som inte har någon e‑legitimation kan beställa ett vaccinationsbevis via en blankett på E‑hälsomyndighetens webbplats.

Kundtjänst 

Vid frågor om biljetter eller ditt besök hos oss kontakta Kundtjänst: 
kundtjanst@kulturhusetstadsteatern.se eller 08-506 20 200.

Se våra öppettider här.

Ett tryggt besök

Hygien

Handdesinfektionsmedel finns fortsatt tillgängligt på flera platser i huset. Precis som tidigare städas lokalerna regelbundet och nu med särskild fokus på handtag, ledstänger och knappar. 

I insläpp, utsläpp och paus har vi värdar på plats som ser till att ingen trängsel uppstår och är behjälpliga för att du ska känna dig trygg under ditt besök.

Vår personal

Uppmaningen att stanna hemma vid symptom gäller även våra medarbetare och artister vilket kan medföra att ändringar i programmet sker med kort varsel. Vi ber om er förståelse för detta.

Skolor

I Vällingby, Skärholmen, Husby erbjuder vi skolor möjlighet att abonnera en hel salong till skolklasser som vill undvika att möta skolklasser från andra skolor.

Kulturhuset Stadsteatern följer noggrant händelseutvecklingen av coronaviruset och agerar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Stockholms stads direktiv.