Fria fotografers filial: FAQ

Kulturhuset Stadsteatern är ett allkonsthus för alla – nu välkomnar vi dig att ställa ut dina egna fotografier i Fria fotografers filial! Utställningen öppnar den 10 september 2021 i Galleri 3.

Vem får delta?

Reglerna för medverkan är enkla: de första att anmäla sig blir antagna, du måste ha fyllt 18 år, du ska inte ha medverkat tidigare och fotografierna måste rymmas inom en bestämd yta. Fria fotografers filial kommer att ha plats för 70 utställare.

Hur anmäler man sig?

  • Du ansöker om att vara med genom att mejla ditt namn och ålder till fff@kulturhusetstadsteatern.se.
  • Om du är bland de 70 första får du ett mejl med instruktioner för uppladdning av din bild/ bilder. De ska vara uppladdade senast den 1 augusti.
  • Du kommer därefter att få en bekräftelse på att din anmälan tagits emot, som inkluderar information om hur du betalar din anmälningsavgift. Observera att du medverkar som deltagare i utställningen först efter att du betalat in anmälningsavgiften.

Vad kostar det att vara med?

Samtliga utställare i Fria fotografers filial erlägger en administrativ avgift på 250 kr. Du får instruktioner för betalning via ett personligt bekräftelsemejl.

När och hur får jag veta om jag kommit med eller ej? 

Kulturhuset Stadsteatern återkommer till dig där du kommer få instruktioner var du kan ladda upp bilder på dina verk. Efter dina bilder har blivit godkända kommer du få ett mejl som garanterar din plats. Därefter kommer du boka upphängningstid av dina foton och även betala deltagaravgiften.

Restriktioner av motiv?

Alla motiv är tillåtna så länge de inte är olagliga eller kränkande. Om du har fotograferat tydligt igenkännbara människor måste du ha dokumenterat att de har vetskap om i vilket sammanhang bilden visas i samt att de har godkänt det.

Produktion av fotografier 

Som antagen medverkande i Fria fotografers filial ansvarar du själv för produktion av fotografierna som du ska ställa ut. Det betyder att du printar, monterar och/eller ramar dina fotografier inför installationen av utställningen.

Upphängning och nedtagning 

  • Varje utställare får en väggyta med följande mått: bredd 100 cm, höjd 150 cm.
  • Du sätter själv upp dina bilder på en av Kulturhuset Stadsteatern anvisad yta på en bestämd dag och tid 6-7 september.
  • Du bestämmer själv om dina bilder skall ha ram eller kanske bara sättas upp direkt på väggen med nubb, tejp eller häftpistol.
  • Vi tillhandahåller verktyg som behövs för att du skall kunna sätta upp bilderna, som vattenpass, spik, nubb, häftpistol, tejp.
  • Kulturhuset Stadsteatern ansvarar för att ditt namn presenteras i anslutning till dina bilder.
  • Efter utställningen är slut ska allt material tas ner, vill du ha dina bilder kommer du själv och plockar ner dem. Inga bilder returneras till medverkande fotografer.
  • Eventuell resa till och från Kulturhuset Stadsteatern och logi i samband med upphängning, nedtagning och/eller utställningens vernissage bekostas av den medverkande.

Upphovsrätt

Genom din anmälan till Fria fotografers filial godkänner du att Kulturhuset Stadsteatern har tillstånd att utan kostnad använda antagna fotografier som pressbilder i marknadsföringen av utställningen på alla plattformar, exempelvis genom publicering på Kulturhuset Stadsteaterns webbsida, Instagram-konto och Facebooksida, i tryckt material, som programtidning, och i annons- och marknadsföringsmaterial i relation till utställningen, samt genom fri distribution till press och media. Vid eventuell publicering framgår fotografens namn tydligt. Kulturhuset Stadsteatern har rätt att efter utställningens slut använda pressbilderna i framtida marknadsföring kopplat till Fria fotografers filial.

Som fotograf äger du alltid upphovsrätten till dina fotografier. Genom din ansökan till Fria fotografers filial intygar du att dina inskickade bidrag är dina egna och att du därmed är upphovsrättsligt ansvarig för alla dina inskickade bidrag. Det innebär också att du som fotograf ansvarar för att de eventuellt porträtterade i ditt/dina verk har gett sitt godkännande till att verket/verken medverkar på Fria fotografers filial, användas för marknadsföring av Fria fotografers filial och Kulturhuset Stadsteatern i allmänhet, på alla plattformar, tryckt och digitalt format, inför öppnandet av Fria fotografers filial och vidare marknadsföring av utställningen.

Försäljning 

Ingen försäljning kommer att förmedlas genom Kulturhuset Stadsteatern. Vid frågor, kontakta fff@kulturhusetstadsteatern.se.

Fria fotografers filial 2021.