För skolan

Skapande skola: Zoomteater

Låt inte pandemin stoppa er! Dyk in i denna kreativa teaterworkshop med din teater- eller dramaklass och skapa en berättelse via Zoom tillsammans med skådespelare från Kulturhuset Skärholmen.

Metodik

Vi använder oss av videosamtalsappen Zoom och låter dess begränsningar bli till våra fördelar. Hur går det att träffas trots att alla sitter hemma hos sig? Hur går det att skicka saker mellan rutorna? Hur är det möjligt att berätta en historia med enkla medel? Går det att spela teater digitalt? Två professionella skådespelare leder eleverna genom en lekfull och stimulerande workshop för alla som saknat eller längtar efter att spela teater. Skådespelarna använder sig av teaterns hela verktygslåda med en extra digital twist och aktiverar genom olika teaterövningar både röst, kropp och fantasi.

Tillvägagångssätt

Perfekt för er med distansundervisning, men funkar även för klasser uppdelade i mindre grupper.

Alla får tillgång till en länk och loggar in via dator, padda eller smartphone. Det digitala mötesrummet blir vår spelplats. Genom olika teaterövningar och knep aktiverar vi varandras fantasi. Vi leker med tempo, rörelse och att skicka impulser till varandra. Med enkla medel utforskar vi hur teater kan finnas till även utanför traditionella scener. Tillsammans improviserar vi fram en berättelse.

Workshopen kan anpassas och skräddarsys till era specifika behov gällande när, var, hur och för hur många!

Det går att genomföra med en dator i ett klassrum och med skådespelare via Zoom (passar bättre för yngre barn), uppdelat i smågrupper i olika rum (passar för alla) eller med deltagarnas egna upppkoppling hemifrån (passar bättre för äldre barn).

Workshopen kan delas upp på ett, två eller tre tillfällen.

Väljer ni flera tillfällen för samma grupp utformar vi ett upplägg där eleverna får i uppgift att förbereda kortare texter eller scener inför nästa tillfälle.

Ålder

Från årskurs 4 i grundskolan till årskurs 3 på gymnasiet.

Period

15 mars 2021-10 juni 2022

Pris

3500 kr/klass med två skådespelare. Med möjlighet att lägga till en klass samma dag för 200 kr/klass.

Kontakt

emma.t.aberg@kulturhusetstadsteatern.se