För skolan

Skapande skola: Stop motion

Skapa en kortfilm och utforska berättande, dramaturgi och skådespeleri. I detta skapande skola-paket går Kulturhuset Skärholmens verksamheter Skärisbiografen, teaterscenen och Labbet ihop för att tillsammans med eleverna utforska den egna röstens möjligheter. Denna workshop anpassas och rekommenderas från förskoleklass till gymnasiet.

Pris: från 7 500 kr, läs mer under bokningsinformation.

Stop motion-animation

Klassen träffar filmpedagoger, verksamma filmskapare eller skådespelare och skapar film ihop. Skapa filmerna utifrån ett ämne som ni jobbar med på skolan eller fantisera fritt i skapandet. Vi hjälper gärna till med förslag på tematik vid behov.

Eleverna skriver manus, bygger inspelningsplatsen, fotar och redigerar ihop filmen. Stop motion är en filmteknik som innebär att en sekvens av stillbilder sätts ihop för att skapa rörliga bilder. Dagen avslutas med en visning i klassrummet eller varför inte visa filmerna för klassen på Skärisbiografen? När filmerna är färdiga kan klassen samlas för premiär med röd matta och premiärmingel.

Ni kan välja att genomföra workshopen på 1-5 dagar. En femdagarsworkshop ger mer tid till filmskapandets olika delar medan en workshop på en dag fungerar mer som en snabb introduktion.

Under en endagsworkshop får eleverna 1-2 timmar till respektive del: Bygge/planering, fotografering och redigering.

Om workshopen pågår under 5 dagar kan paketet skräddarsys och till exempel innehålla en dag bygge och planering, två dagar fotografering samt två dagar redigering.

Upplägget anpassas efter årskurs, antal dagar och önskemål.

Bokningsinformation

Denna workshop anpassas och rekommenderas från förskoleklass till gymnasiet.

Tid: 09:00-15:00

Pris: 7 500: - första dagen, vid fler dagar tillkommer en kostnad på 3 000: - per dag.

Boka genom att mejla infon nedan till
emma.t.aberg@kulturhusetstadsteatern.se

  • Antal elever, gärna antal elever per klass vid bokning av fler klasser
  • Datum
  • Årskurs och skola
  • Plats: vill ni skapa film på Kulturhuset Skärholmen eller på er skola?
  • Kontaktuppgifter till läraren som är med under workshop-dagarna