För skolan

Skapande skola: Reklamfilm inspirerad av Roy Andersson

Skapa en reklamfilm i Roy Andersson inspirerad stil och utforska berättande, dramaturgi och skådespeleri. Kulturhuset Skärholmens verksamheter Skärisbiografen, teaterscenen och Labbet går ihop för att tillsammans med eleverna utforska den egna röstens möjligheter. Denna workshop rekommenderas från årskurs 8 till gymnasiet.

Pris: från 7 500 kr, läs mer under bokningsinformation.

Från idé till reklamfilm

Klassen träffar filmpedagoger, verksamma filmskapare eller skådespelare och skapar film ihop. Reklamfilmerna skapas i Roy Andersson-stil och inspireras av hans miljöer.

Eleverna skriver manus, letar inspelningsplatser och rekvisita, filmar och redigerar filmen. Dagen avslutas med en visning i klassrummet eller varför inte visa filmerna för klassen på Skärisbiografen? När filmerna är färdiga kan klassen samlas för premiär med röd matta och premiärmingel.

Ni kan välja att genomföra workshopen på 1-5 dagar. En femdagarsworkshop ger mer tid till filmskapandets olika delar medan en workshop på en dag fungerar mer som en snabb introduktion.

Under en endagsworkshop får eleverna 1-2 timmar till respektive del: Skriva manus, inspelning och redigering.

Om workshopen pågår under 5 dagar kan paketet skräddarsys och till exempel innehålla en dag manusskrivning, två dagar filminspelning och förberedelser samt två dagar redigering.

Upplägget anpassas efter årskurs, antal dagar och önskemål.

Bokningsinformation

Denna workshop anpassas och rekommenderas från årskurs 8 till gymnasiet.

Tid: 09:00-15:00

Pris: 7 500: - första dagen, vid fler dagar tillkommer en kostnad på 3 000: - per dag.

Boka genom att mejla infon nedan till
emma.t.aberg@kulturhusetstadsteatern.se

• Antal elever, gärna antal elever per klass vid bokning av fler klasser
  • Årskurs och skola
  • Plats: vill ni skapa film på Kulturhuset Skärholmen eller på er skola?
  • Kontaktuppgifter till läraren som är med under workshop-dagarna