För skolan

Skapande skola: Kortfilmsmanus

Utforska manusskrivandet, det korta formatet och dramaturgi. I detta skapande skola-paket går Kulturhuset Skärholmens verksamheter Skärisbiografen och Labbet ihop för att tillsammans med eleverna lära sig skriva kortfilm. Denna workshop rekommenderas från för gymnasiet.

Pris: från 5 000 kr, läs mer under bokningsinformation.

Från föreläsning till färdigt kortfilmsmanus

Klassen träffar filmpedagoger eller verksamma filmskapare som guidar eleverna i skapandet utifrån ett ämne som ni jobbar med på skolan eller fantisera fritt. Vi hjälper gärna till med förslag på tematik vid behov.

Dagen börjar med en privat filmvisning av kortfilmer på Skärisbiografen. Efter det följer en föreläsning om manusskrivande. Hur ser formatet ut? Hur ska en tänka när en skriver kortfilm till skillnad från långfilm? Hur gör en för att skriva en trovärdig dialog och intressanta karaktärer? Efter föreläsningen får eleverna skriva själva och använda handledarna som bollplank. När eleverna är färdiga med sina manus samlas de in och lämnas över till ansvarig lärare.

Ni kan välja att genomföra workshopen på 1-5 dagar. Delar ni upp den får eleverna längre tid på sig till att arbeta med sina manus tillsammans med handledaren.

Under en endagsworkshop får eleverna se kortfilmer på Skärisbiografen och skriva i Kulturhuset Skärholmens lokaler. Föredrar ni att skriva i skolans lokaler rekommenderas det att ni bokar in två dagar med filmvisning och föreläsning första dagen samt manusskrivning det andra tillfället.

Om workshopen pågår under 5 dagar kan paketet skräddarsys och till exempel innehålla en dag visning, föreläsning och samtal, två dagar manusskrivning, en dag individuell feedback av handledare och slutligen skrivning av en sista manusversion.

Bokningsinformation

Denna workshop rekommenderas för gymnasiet.

Tid: 09:00-15:00

Pris: 5 000: - första dagen, vid fler dagar tillkommer en kostnad på 3 000: - per dag.

Boka genom att mejla infon nedan till
emma.t.aberg@kulturhusetstadsteatern.se

  • Antal elever, gärna antal elever per klass vid bokning av fler klasser
  • Datum
  • Årskurs och skola
  • Plats: vill ni skriva på Kulturhuset Skärholmen eller på er skola? Denna workshop är även möjlig på distans.
  • Kontaktuppgifter till läraren som är med under workshop-dagarna