För skolan

Skapande skola: Fota Roy Anderssoneska miljöer

Utforska Roy Anderssons stilistiska bildberättande, miljö och komposition. I detta skapande skola-paket går Kulturhuset Skärholmens verksamheter Skärisbiografen och Labbet ihop och erbjuder en unik foto-workshop. Denna workshop rekommenderas från årskurs 8 till gymnasiet och går att boka från 20 september 2021.

Pris: från 5 000 kr, läs mer under bokningsinformation.

Från föreläsning till bild

Klassen träffar filmpedagoger eller verksamma filmskapare som håller i workshopen.

Dagen börjar med en föreläsning om Roy Anderssons bildberättande. Hur ser färger och utsnitt ut? Hur förhåller sig kameran till karaktärerna i bild? Efter föreläsningen får eleverna en stillbildsuppgift av handledaren som sedan redovisas och diskuteras i hel eller halvklass.

Denna workshop genomförs under en dag per klass.

Bokningsinformation

Denna workshop rekommenderas från årskurs 8 till gymnasiet.

Tid: 09:00-15:00

Pris: 5 000: - första dagen, vid bokning av fler dagar tillkommer en kostnad på 3 000: - per dag.

Boka genom att mejla infon nedan till
emma.t.aberg@kulturhusetstadsteatern.se

• Antal elever, gärna antal elever per klass vid bokning av fler klasser
  • Årskurs och skola
  • Plats: vill ni skapa film på Kulturhuset Skärholmen eller på er skola? Denna workshop är även möjlig på distans.
  • Kontaktuppgifter till läraren som är med under workshop-dagarna