För skolan

Skapande skola: Filmskådespeleri & skolbio

Se en film på Skärisbiografen och spela upp en scen i filmen tillsammans med professionella skådespelare! I detta skapande skola-paket går Kulturhuset Skärholmens verksamheter Skärisbiografen, teaterscenen och Labbet ihop för att tillsammans med eleverna utforska den egna röstens möjligheter. Denna workshop anpassas och rekommenderas från årskurs 3 till gymnasiet.

Pris: 5 500 kr inkl. skolbio.

Filmvisning, samtal och dramaövningar

Varje termin presenterar Skärisbiografen ett unikt, handplockat program för skolklasser.  I samarbete med filmfestivaler har Skärisbiografen möjlighet att visa filmer från många olika delar av världen som är svåra att få tag på i Sverige.

Ni väljer en film ur programmet efter temat som passar er klass. 

Efter visningen träffar eleverna skådespelare från Kulturhuset Skärholmen som genomför workshopen tillsammans med er. Eleverna delas upp i reflektionsgrupper och pratar om filmens innehåll utifrån olika perspektiv.

Efter samtalet väljer grupperna scener ur filmen som gjort intryck. Med dramaövningar som förberedelse får eleverna verktyg för att sedan själva kunna framträda scenerna ur filmen. Eleverna får med sig en större förståelse för filmen, skådespeleri och dess metoder. 

Bokningsinformation

Denna workshop anpassas och rekommenderas från årskurs 3 till gymnasiet.

Tid: 09:00-15:00

Pris: 5 500: - inklusive valfri skolbio ur filmprogrammet för skolklasser.

Boka genom att mejla infon nedan till
emma.t.aberg@kulturhusetstadsteatern.se

  • Filmtitel
  • Antal elever, gärna antal elever per klass vid bokning av fler klasser
  • Datum
  • Årskurs och skola
  • Plats: Kulturhuset Skärhomen
  • Kontaktuppgifter till läraren som är med under workshop-dagarna